Dan otvorenih vrata Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman”

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/12/dov_14032019_06-1024x683.jpg
Dan otvorenih vrata Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" održan je u subotu 14. prosinca 2019. u vojarni "Petar Zrinski" u Zagrebu | Foto: HVU / D. Volarić

"Najzanimljiviji dio života kadeta meni su vojni kampovi", podijelio je s posjetiteljima svoje iskustvo kadet narednik Bruno Sudac

Dan otvorenih vrata Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” (HVU) održan je u subotu 14. prosinca 2019. u vojarni “Petar Zrinski” u Zagrebu.

Tom prigodom posjetiteljima su predstavljeni sveučilišni preddiplomski i diplomski vojno studijski programi Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje, integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Vojnog pomorstva te sveučilišni preddiplomski i diplomski studij Aeronautike – smjer vojni pilot.

Uvodno obraćanje i multimedijalnu prezentaciju o životu i radu kadeta na HVU zainteresiranim posjetiteljima održao je zapovjednik Kadetske bojne “Predrag Matanović” satnik Hrvoje Šimleša. Posjetitelji su se upoznali s uvjetima upisa, obvezama kadeta, vojnom obukom, kampovima kadeta te daljnjim mogućnostima razvoja karijere u Hrvatskoj vojsci.

Kadetkinja narednica Tea Trajković četvrta je godina studija vojnog vođenja i upravljanja kojoj motiv za vojni poziv seže još od djetinjstva. “Moj otac je bio branitelj u Domovinskom ratu, takva vrsta odgoja je bila oduvijek, takvo mi je okruženje u mome mjestu i to je nešto što me je potaklo da budem kakva jesam, da upišem ovaj studij i da mogu pomoći svom narodu na neki način.” U budućnosti se vidi kao časnik Hrvatske vojske, za početak na dužnosti zapovjednika voda.

Dan otvorenih vrata Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” održan je u subotu 14. prosinca 2019. u vojarni “Petar Zrinski” u Zagrebu | Foto: HVU / D. Volarić

Kadet narednik Bruno Sudac također polaznik četvrte godine studija vojnog vođenja i upravljanja isto je od djetinjstva razmišljao o vojnom pozivu, a kao najzanimljiviji dio života kadeta istaknuo je vojnu obuku. “Najzanimljiviji dio života na Učilištu meni su vojni kampovi i radni vikendi kada provodimo samo vojnu obuku, gdje savladavamo na prvoj godini temeljne vojničke vještine, a kasnije zapovijedamo timom, desetinom i vodom. To mi se pokazalo kao najzanimljiviji dio obuke gdje sam prvenstveno najviše upoznao sebe i stekao znanja koja će mi biti potrebna u budućoj karijeri.”

Posjetitelji su razgledali objekte Kampusa, knjižnicu, sportsku dvoranu, kadetski klub i prostorije u kojima borave kadeti. Također, posjetitelji su razgledali taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme koje kadeti koriste u obuci kao i kabinet oklopništva.

Objava Dan otvorenih vrata Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” pojavila se prvi puta na MORH.

    Dan otvorenih vrata Hrvatskog vojnog učilišta "

    Dr. Franjo Tuđman"

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/dan-otvorenih-vrata-hrvatskog-vojnog-ucilista-dr-franjo-tudman-1/dov_14032019_01.jpg


Vijesti