Cyber edukacija pripadnika OS RH i Nacionalne garde Minnesota

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/losinj_15072014_v.jpg

U sklopu bilateralno obrambene suradnje pripadnici Uprave za komunikacijsko informacijske sustave Glavnog stožera OS RH u suradnji s pripadnicima Nacionalne garde Minnesote organizirali su od 14. do 19. srpnja 2014., ljetnu cyber školu koja se održava u vojarni Kovčanje na Malom Lošinju.


Cilj ljetne škole usmjeren je, između ostalog, na uključivanje akademske zajednice Republike Hrvatske i države Minnesote na području cyber sposobnosti. Tako predavanja za polaznike ove radionice provode profesori sa Sveučilišta u Minesoti, Brian Isle i Karl Mattson te profesori Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, doc. dr. sc Stjepan Groš i mr. sc. Predrag Pale.

U uvodnom obračanju načelnik Uprave za komunikacijsko informacijske sustave, brigadir Jasenko Krovinović zahvalio je američkom kolegi, general bojniku Richardu Nashu na potpori u ostvarenju škole i dovođenju profesora sa Sveučilišta u Minnesoti, te je istaknuo važnu ulogu Fakulteta elektrotehnike i računarstva RH u razvoju cyber obrambenih sposobnosti.

General Nash u svom je govoru naglasio važnost spajanja vizije i dijaloga za budući razvoj partnerstva između Minnesote i Hrvatske.

Na radionici, uz pripadnike MORH-a i OS RH, sudjeluju i predstavnici Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost, Ministarstva unutarnjih poslova i Nacionalnog CERT-a.



Vijesti