Članak iz Hrvatskog vojnika najbolji na kongresu EMPA-e

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/empa_24092014_v.jpg
Foto: MORH/ Ž. Stipanović

Reportaža pod naslovom „Dva sela - dva svijeta“ objavljena u časopisu Ministarstva obrane RH, Hrvatski vojnik od 4. srpnja 2014. izabrana je za najbolji članak godine u članstvu Europskog udruženja vojnih novinara (European Military Press Association - EMPA).

Nagrada je uručena autorici teksta Vesni Pintarić, voditeljici Odjela u Samostalnoj službi za odnose s javnošću i izdavaštvo, na ovogodišnjem kongresu EMPA-e koji se održava od 23. do 26. rujna u Tartu i Tallinu u Estoniji.

Pobjednički članak nastao je u svibnju ove godine tijekom posjeta novinarske i snimateljske ekipe časopisa Hrvatski vojnik pripadnicima 23. kontingenta OS RH koji su sudjelovali u operaciji ISAF u Afganistanu, uz fotografije službenog fotografa OS RH, stožernog narednika Stjepana Brigljevića. Naime, pripadnici OS RH u sklopu svojih redovitih zadaća u misiji obilaze i brinu o desetak najsiromašnijih sela u okolici Mazar-e Sharifa, te je novinarska ekipa Hrvatskog vojnika, tijekom jednog takvog posjeta, potaknuta i inspirirana činjenicom o velikom doprinosu pripadnika OS RH za osiguravanje boljeg i sigurnijeg života u Afganistanu, zabilježila trenutak kada je lokalnoj školi donirana pomoć.

Nagrađeni članak priznanje je novinarskom radu časopisa Hrvatski vojnik a bit će objavljen i na službenoj stranici udruženja www.empamil.eu  te EMPA publikaciji.
 
Inače, Nagrada za najbolji članak EMPA-e počela se dodjeljivati 2008. sa ciljem promicanja rada novinara u vojnim časopisima, a izabire se glasovanjem članova udruženja EMPA koje okuplja urednike iz vojnih časopisa dvadeset europskih država.




Vijesti