Čestitka načelnika GS OSRH generala zbora Mirka Šundova povodom 24. obljetnice VRO Oluja

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/07/oluja_2019_morh.hr_-1024x704.jpg
Obilježavanje VRO Oluja u Kninu

Čestitka načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske generala zbora Mirka Šundova povodom 24. obljetnice VRO Oluja

Poštovani pripadnici Hrvatske vojske,

čestitam vam

DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI,

DAN HRVATSKIH BRANITELJA i

24. OBLJETNICU VRO OLUJA.

Naša Hrvatska s ponosom slavi dvadeset i četiri godine pobjede i oslobodilačka operacija Oluja ostat će upisana na stranicama hrvatske povijesti kao trajan simbol pobjede i ponosa, a žrtva hrvatskih branitelja vječan primjer kako se brani Domovina.

Svima vama i cijelom hrvatskom narodu želim da ovaj praznik proslavimo dostojanstveno i u duhu zajedništva s pijetetom i zahvalnošću prisjećajući se hrvatskih branitelja, invalida Domovinskog rata i članova obitelji poginulih, nestalih i preminulih branitelja, čija je žrtva duboko utkana u temelje naše Hrvatske vojske i hrvatske državnosti.

Zbog toga s ponosom čuvamo uspomenu na svitanje 4. kolovoza 1995. kada je Hrvatska vojska s postrojbama specijalne policije MUP-a krenula u oslobađanje okupiranih hrvatskih područja. U samo 84 sata vojno-redarstvene operacije Oluja, u kojoj je bilo angažirano gotovo 200 000 hrvatskih vojnika i oslobođeno više od 10 000 četvornih kilometara dotad okupiranog područja, Hrvatska vojska ostvarila je sve zacrtane ciljeve.

Neka nas ovogodišnje sjećanje na vojno-redarstvenu operaciju Oluja još više uvrsti u nastojanju da Lijepu Našu učinimo zemljom po mjeri čovjeka, zemljom kakvu su sanjali njeni stvaratelji i njeni branitelji.

Ako smo mogli pobijediti u Oluji, onda možemo i moramo pobijediti u svim drugim područjima. Stoga nastavimo i dalje raditi i graditi, braniti i osuvremenjivati našu jedinu i vječnu domovinu Hrvatsku.

Hrabrost i umijeće hrvatskog vojnika i policajca, kao i njihova spremnost na preuzimanje rizika bile su nage najjače oružje u pobjedonosnoj Oluji. Na tim je temeljima izgrađena i današnja Hrvatska vojska koja na najbolji mogući način spaja našu slavnu vojnu tradiciju, hrabrost i iskustvo stečeno tijekom Domovinskog rata sa znanjem i sposobnostima koje donose mladi naraštaji vojnika, dočasnika i časnika.

Svojom kvalitetom i spremnošću na odricanje i žrtvu, pripadnici Hrvatske vojske i dalje iskazuju stalnu predanost zadaći, postrojbi i Domovini, kako u Republici Hrvatskoj, tako i u složenom međunarodnom okružju.

Oružane snage Republike Hrvatske osposobljene su i obučene za tradicionalne zadaće, ali jednako predano doprinose zadaćama pomoći društvu i građanima u slučajevima nesreća i kriza. Time dokazujemo da smo stvorili suvremene, profesionalne, organizirane i cijenjene vojne snage.

Prisjećajući se Oluje, Domovinskog rata i borbe hrvatskih građana za neovisnost i slobodu, upućujem iskrene čestitke svim pripadnicima Hrvatske vojske u domovini i u operacijama, misijama i aktivnostima potpore miru, svima želim dobro zdravlje te zadovoljstvo i uspjeh u radu.

 

Načelnik GS OSRH        

general zbora            
       Mirko Šundov            

Objava Čestitka načelnika GS OSRH generala zbora Mirka Šundova povodom 24. obljetnice VRO Oluja pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja