Čestitka ministra Banožića i admirala Hranja za Božić i Novu godinu

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2020/12/morh-bor-bozic-1024x683.jpg

Hrvatska vojska dokazala je spremnost za nošenje s onim najzahtjevnijim zadaćama, puno je izazova iza i ispred nas no još jednom je do punog izražaja došlo predano služenje Domovini

Ministar obrane Republike Hrvatske Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj uputili su čestitku povodom božićnih i novogodišnjih blagdana te svima zahvalili na predanom radu i mnogobrojnim izvršenim zadaćama.

Božićna i novogodišnja čestitka ministra obrane Marija Banožića

Poštovane pripadnice i pripadnici Hrvatske vojske,

djelatnici Ministarstva obrane,

dragi hrvatski branitelji,

poštovane građanke i građani,

u ovo blagdansko vrijeme zahvaljujem vam na svemu što ste učinili i što činite da svi zajedno što uspješnije i brže izađemo iz ovih poprilično teških i zahtjevnih vremena.
Hvala vam na vašoj odgovornosti i svjesnosti, na brizi za svoje bližnje jer upravo u tome leži rješenje krize u kojoj se nalazimo.

S posebnim pijetetom upravo u ovim blagdanskim danima prisjećamo se onih koji su svoje živote ugradili u mir i slobodu hrvatske države i koji nam u ovim danima obiteljskog zajedništva najviše nedostaju.

Hrvatska vojska i ove je godine dokazala kako je spremna nositi se i s onim najzahtjevnijim zadaćama, puno je izazova iza, ali i ispred nas no još jednom je do punog izražaja došlo predano služenje Domovini i svim njezinim građanima.

Želim da nas ovo blagdansko ozračje potakne na daljnje zalaganje, na zajedništvo te apsolutnu posvećenost sigurnosti naše domovine.

Želim vama i vašim obiteljima i najmilijima sretan i blagoslovljen Božić i uspješnu zdravljem ispunjenu Novu godinu!

Božićna i novogodišnja čestitka načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH admirala Roberta Hranja

Unatoč godini prepunoj različitih izazova u kojima se susrećemo sa širokim rasponom prijetnji, od korona virusa do razornog potresa, Hrvatska vojska ostvarila je mnoge planove i izvršila raznovrsne zadaće. Posebno smo ponosni na potporu civilnoj zajednici gdje je do punog izražaja došlo predano služenje Domovini i njezinim građanima. Uz velik broj zadaća u Domovini, nastavljeno je i sudjelovanje u operacijama i misijama potpore miru. Baštineći tradiciju i iskustvo iz Domovinskog rata, upravo vi, svakim danom, u svakoj svojoj zadaći, pokazujete kako se hrvatski vojnik treba ponašati u zahtjevnim vremenima.

U ove blagdanske dane, kada se pripremamo za Božić, naše misli su posebno upućene vama koji ste odvojeni od svojih obitelji i daleko od domovine časno služite u plemenitoj zadaći potpore miru.

Ljudska poruka Božića neka bude poticaj svima nama da i nadalje upornošću i predanim radom ustrajemo na izgradnji bolje budućnosti za sve nas, da budemo graditelji mira, pravednosti, solidarnosti i tolerancije. Ponosan sam na vas jer vi svakim danom, u svakoj svojoj zadaći, pokazujete kako se hrvatski vojnik treba ponašati u zahtjevnim vremenima.

Poštovani vojnici, mornari, dočasnici, časnici, generali i admirali, pripadnici Oružanih snaga RH u operacijama i misijama potpore miru, kadeti, državni službenici i namještenici, pripadnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske, vama i članovima vaših obitelji želim sretan i radostan Božić te zdravu, veselu i uspješnu 2021. godinu!

Objava Čestitka ministra Banožića i admirala Hranja za Božić i Novu godinu pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja