Čestitka ministra Buljevića zlatnom jedriličarskom dvojcu

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/fantela-marenic_19082016_v.jpg
Foto: World sailing

Ministar obrane RH Josip Buljević uputio je danas, 19. kolovoza 2016. čestitku ugovornim pričuvnicima Oružanih snaga RH, jedriličarskom dvojcu Šimi Fanteli i Igoru Mareniću na osvojenoj zlatnoj medalji na 31. Olimpijskim igrama, koje se od 5. do 21. kolovoza 2016. održavaju u Rio de Janeiru, Brazil.

"Poštovani Šime i Igore, u ime svih pripadnika Oružanih snaga RH, djelatnika Ministarstva obrane i svoje osobno, čestitam Vam na ovom povijesnom uspjehu – osvojenom  zlatnom olimpijskom odličju! Prvo hrvatsko olimpijsko zlato u jedrenju još je jedan dokaz vaše vrijednosti na najvišoj međunarodnoj razini te smo ponosni da, kao pripadnici velike obitelji Oružanih snaga RH, svojim predanim radom, profesionalnošću i požrtvovnošću ostvarujete ovakve zavidne uspjehe.

Vjerujem kako je i ovo ostvarenje samo najava novih postignuća i novih radosti za sve nas te Vam želimo puno uspjeha u nastavku sportske karijere“, stoji u čestitci ministra obrane Buljevića.     

Šime Fantela i Igor Marenić pripadnici su Oružanih snaga RH od ožujka 2011. kada su, temeljem Sporazuma između Ministarstva obrane i Hrvatskog olimpijskog odbora o suradnji, unaprjeđenju i razvoju športa u Republici Hrvatskoj, postali djelatne vojne osobe.

4. ožujka 2015., potpisan je novi Sporazum o suradnji, unapređenju i razvoju športa u Republici Hrvatskoj kojim su vrhunski sportaši uvedeni u ugovornu pričuvu OS RH.

 

Ovo je već 13 seniorska medalja za Fantelu i Marenića -  do sada su nanizali pet europskih i sedam svjetskih odličja, dok su na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. zauzeli šesto mjesto.  

 



Priopćenja