Čestitka ministra Buljevića zlatnom jedriličarskom dvojcu

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/fantela_marenic_29022016_v.jpg
Foto: Matias Capizzano

Ministar obrane RH Josip Buljević uputio je danas, 29. veljače 2016. čestitku ugovornim pričuvnicima Oružanih snaga RH, jedriličarskom dvojcu Šimi Fanteli i Igoru Mareniću na osvojenoj zlatnoj medalji na Svjetskom prvenstvu olimpijske klase 470 održanom od 20. do 27. veljače u Argentini.

"Poštovani Šime i Igore, u ime svih pripadnika Oružanih snaga RH, djelatnika Ministarstva obrane i svoje osobno, čestitam Vam na još jednom velikom uspjehu – osvojenom naslovu svjetskih prvaka!  Sedmo svjetsko odličje još je jedan dokaz vaše vrijednosti na najvišoj međunarodnoj razini te smo ponosni da, kao pripadnici velike obitelji Oružanih snaga RH, svojim predanim radom, profesionalnošću i požrtvovnošću ostvarujete ovakve zavidne, svjetske i europske uspjehe.

Vjerujem kako je i ovo ostvarenje samo najava novih postignuća i novih radosti za sve nas te Vam želim da u ovoj godini svoj niz medalja upotpunite i onom olimpijskom", stoji u čestitki ministra obrane Josipa Buljevića.

Šime Fantela i Igor Marenić pripadnici su Oružanih snaga RH od ožujka 2011. kada su, temeljem Sporazuma između Ministarstva obrane i Hrvatskog olimpijskog odbora o suradnji, unaprjeđenju i razvoju športa u Republici Hrvatskoj, postali djelatne vojne osobe.

4. ožujka 2015., potpisan je novi Sporazum o suradnji, unapređenju i razvoju športa u Republici Hrvatskoj kojim su vrhunski sportaši uvedeni u ugovornu pričuvu OS RH.

Ovo je već 12 seniorska medalja za Fantelu i Marenića -  do sada su nanizali pet europskih i sedam svjetskih odličja, dok su na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. zauzeli šesto mjesto.  Evidentni su kandidati za nastup na Olimpijskim igrama koje se u Rio de Janeiru održavaju od 5. do 21. kolovoza 2016. godine.



Priopćenja