Budući liječnici OS RH završili časničku izobrazbu

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/lijecnici_19062015_v.jpg
Foto: STO

U Središtu za obuku i doktrinu logistike Požega u petak, 19. lipnja 2015., petnaest liječnika Oružanih snaga RH završilo je specijalistički dio Temeljne časničke izobrazbe zdravstvene službe opće medicinske specijalnosti.

Riječ je o liječnicima koji su zaposleni u Ministarstvu obrane temeljem objavljenog javnog natječaja za prijam kandidata za časnike zdravstvene službe u ožujku ove godine, a koji su svoju izobrazbu osposobljavanja za časnike Oružanih snaga RH započeli u travnju.

Pod stručnim vodstvom pukovnice Vesne Majić, polazici su se upoznali s  taktikom zdravstvene službe i zdravstvenom zbrinjavanju ranjenih i oboljelih te s temeljnim pojmovima i načelima taktike, postupanjima, dužnostima i radnjama časnika i postrojbi zdravstvene službe u procesu organiziranja zdravstvene potpore OS RH.

Također su upoznati sa specifičnostima zbrinjavanja u borbenim uvjetima te osposobljeni za rješavanje sanitetsko-taktičkih problema u zbrinjavanju ranjenih i oboljelih, između ostalog, trijažu, stabilizaciju ranjenih, zbrinjavanje u različitim zemljišnim i vremenskim uvjetima, evakuaciju i sl.

Polaznici su imali priliku stečena znanja primijeniti tijekom petodnevne vježbe u terenskim uvjetima kroz različite scenarije s većim brojem ozlijeđenih.

U specijalističkom dijelu Temeljne časničke izobrazbe polaznici su stekli temeljna znanja i vještine za obnašanje prve časničke dužnosti, na koju će stupiti 1. srpnja 2015. godine.

    Budući liječnici OS RH završili časničku izobrazbu

    Foto: OSRH

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/buduci-lijecnici-os-rh-zavrsili-casnicku-izobrazbu/lijecnici_19062015_1.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/buduci-lijecnici-os-rh-zavrsili-casnicku-izobrazbu/lijecnici_19062015_2.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/buduci-lijecnici-os-rh-zavrsili-casnicku-izobrazbu/lijecnici_19062015_3.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/buduci-lijecnici-os-rh-zavrsili-casnicku-izobrazbu/lijecnici_19062015_4.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/buduci-lijecnici-os-rh-zavrsili-casnicku-izobrazbu/lijecnici_19062015_5.jpg


Vijesti