Brodovi NATO skupine u posjetu HRM-u

U splitsku luku Lora, sutra, 21. veljače 2014. uplovit će dva broda Stalne skupine NATO protuminskih brodova 2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group 2 - SNMCMG2).

 

 Brodovi  NATO skupine, koji su sastavni dio njemačke i talijanske ratne mornarice - zapovjedni brod FGS „Rhein“ i ITS "CHIOOGGIA", boravit će u posjetu HRM-u i gradu Splitu od 21. do 24. veljače 2014. godine.

Zapovjednik skupine je kapetan fregate Matthias Seipel.

U sklopu posjeta brodova NATO skupine  predviđena je provedba protuminskog pretraživanja, u kojoj će sudjelovati i pripadnici Hrvatske ratne mornarice.

Zapovjedništvo Stalne skupine NATO protuminskih brodova 2  određena je na rotacijskom principu, među državama čiji brodovi ulaze u sastav formacije.

U ovoj rotaciji sastav skupine čine još dva broda: FGS Weilheim, koji je sastavni dio njemačke ratne mornarice i brod ratne mornarice Ujedinjenog kraljevstva, HMS Brocklesby.

Stalna namjenska skupina protuminskih brodova SNMCMG2 djeluje pretežno u Sredozemnom moru, kao jedinstvena cjelina, neovisno radi li se o vježbama ili ratnim operacijama.

Za predstavnike medija bit će organiziran posjet i obilazak brodova SNMCMG 2 u petak, 21. veljače 2014. od 16 do 17 sati.

Pozivamo predstavnike medija da dođu u Pomorsku bazu Lora (ulaz kod kružnog toka) najkasnije do 15.50 sati.

Osoba za kontakt i najavu dolaska je časnica za odnose s javnošću Hrvatske ratne mornarice, bojnica Maja Siriščević, e.mail: msirisce@morh.hr, mob 098/204 216.



Najave