Božićne i novogodišnje čestitke

Božične i novogodišnje čestitke Predsjednika Republike Hrvatske Ministra obrane i Načelnika GS OSRH.

Božićna i novogodišnja čestitka predsjednika Josipovića pripadnicima OS RH u mirovnim misijama i operacijama

Poštovani pripadnici i pripadnice Oružanih snaga Republike Hrvatske, sudionici međunarodnih misija i operacija NATO saveza, Europske unije i Ujedinjenih naroda,

Svima vama i vašim obiteljima želim sretne  božićne i novogodišnje blagdane i svako dobro u novoj godini.

Naši saveznici i partneri, vaše kolegice i kolege iz savezničkih i partnerskih država, stanovništvo i vlasti u područjima vašeg angažmana, u vama, pripadnicama i pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske, prepoznaju suvremenu, demokratsku Hrvatsku.

Baštinimo slobodarstvo naših predaka. Naše Oružane snage nastale su i razvile se u izazovnom i teškom razdoblju ugrožavanja nezavisnosti, suvereniteta i teritorijalne cijelovitosti Republike Hrvatske, u razdoblju ugrožavanja sloboda i prava građana Hrvatske.

Republika Hrvatska danas je afirmirana i odgovorna članica međunarodnih organizacija i saveza. Dugogodišnjim sudjelovanjem u mirovnim i stabilizacijskim misijama i operacijama davali smo i dajemo doprinos miru, stabilnosti i sigurnosti na svjetskoj razini.  Takvim djelovanjem, uz aktivnosti pomoći građanima i društvu u slučajevima prirodnih ili tehnoloških nesreća, naša vojska, naše Oružane snage pokazuju i iskazuju našu suvremenost.  Uz održavanje i razvoj onih tradicionalnih vojnih sposobnosti, uz suradnju i integraciju civilnog i vojnog sustava, orjentirani smo, usmjereni smo prema održavanju i razvoju suvremenih Oružanih snaga, suvremenog sigurnosnog i obrambenog sustava. Sve to radimo zbog dobra i sigurnosti naših građana, društva i države, u korist dobra i sigurnosti našeg bližeg i daljeg okruženja.

Poštovane i poštovani sudionici mirovnih misija i operacija, uvjeren sam da ćete i nadalje uspješno i profesionalno obavljati svoje zadaće.

Vama i vašim obiteljima želim sretan Božić i Novu godinu i svako dobro u novoj godini.

 

 

PREDSJEDNIK REPUBLIKE
I VRHOVNI ZAPOVIJEDNIK
ORUŽANIH SNAGA

IVO JOSIPOVIĆ

   

 Božićna i novogodišnja čestitka Ministra obrane

Poštovani djelatnici Ministarstva obrane, poštovani pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske,

Svima vam želim sretan Božić i obilje radosti i zadovoljstva u novoj 2014. godini!

Želim vam zahvaliti na naporima koje ste uložili da naše ministarstvo i naše Oružane snage i dalje budu prepoznatljiv, važan segment hrvatskog društva koji pridonosi sigurnosti u svakom smislu. I ova je godina pred sve nas stavila mnoštvo izazova i teških zadaća. Zahvaljujem Vam na uloženom trudu i naporima, na entuzijazmu i želji da naš obrambeni sustav učinimo još funkcionalnijim i racionalnijim, još učinkovitijim. Rezultati pokazuju da smo na pravom putu.

Posebne čestitke upućujem obiteljima naših poginulih i preminulih prijatelja, te pripadnicama i pripadnicima Oružanih snaga koji i u ovom vremenu obiteljskog okupljanja svoje časne zadaće odgovorno obavljaju daleko od svojih domova, u operacijama i misijama diljem svijeta. Ponosni smo na vaše rezultate i na vaš doprinos izgradnji stabilnijeg i sigurnijeg svijeta.

Želim vam u povodu nadolazećih blagdana obilje radosti, zadovoljstva, obiteljskog mira, svakoga dobra na osobnom i profesionalnom planu.

 


MINISTAR OBRANE

ANTE KOTROMANOVIĆ

   

 Čestitka Načelnika GS OSRH

Poštovani vojnici, mornari, dočasnici, časnici, generali i admirali, pripadnici Oružanih snaga RH u operacijama i misijama potpore miru, kadeti, državni službenici i namještenici, pripadnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske,

upućujem vam iskrene čestitke u povodu Božića i nove 2014. godine!

Oružane snage su tijekom ove godine ostvarile mnoge planove i izvršile brojne zadaće. Sve zadaće potpore civilnim strukturama gdje je do punog izražaja došlo predano služenje Domovini i njezinim građanima uspješno su završene. Uz sve zadaće u zemlji, nastavljeno je i sudjelovanje u operacijama i misijama potpore miru zbog čega sam iznimno ponosan.
Zadovoljan sam našim postignućima i rezultatima u zemlji i inozemstvu te sam uvjeren da ćemo svoje zahtjevne dužnosti i u novoj godini obavljati s punom predanošću i ozbiljnošću.
Svima vama koji ste u ovo blagdansko vrijeme odvojeni od svojih obitelji zbog izuzetno zahtjevnih zadaća uspostave i očuvanja mira, želim zahvaliti na vašem radu. Profesionalnost, predanost i odlučnost hrvatskog vojnika u uspostavi boljeg i sigurnijeg sutra kilometrima daleko od svog doma, odlike su koje ga krase i po kojima se Republika Hrvatska prepoznaje među svojim partnerima i saveznicima.
U ovim blagdanskim danima, s posebnim pijetetom prisjećamo se svih onih koji su svoje živote darovali za mir i slobodu Lijepe Naše i sretan život svih građana Republike Hrvatske. Veliko hvala njihovim obiteljima kojima oni u ove dane ljudskog zajedništva najviše nedostaju.

Iščekujući Božić, blagdan obiteljskog i ljudskog zajedništva, razmišljamo o postignućima i poticajima za nove korake. U duhu zajedništva, Vama i članovima vaših obitelji želim sretan i miran Božić te radosnu, uspješnu i zdravu 2014. godinu!

 

NAČELNIK GS OS RH

GENERAL ZBORA

DRAGO LOVRIĆ

   


Priopćenja