Bojniku Berislavu Petrinoviću u operaciji u Iraku uručeno odličje

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2023/12/2023-12-01-berislav-petrinovic-1-1024x683.jpg
Bojniku Berislavu Petrinoviću u operaciji u Iraku uručeno odličje | Foto:OSRH

Pripadnik 10. HRVCON-a u operaciji "INHERENT RESOLVE" u Republici Irak pod vodstvom Sjedinjenih Američkih Država odlikovan je američkom medaljom združene službe

Pripadnik 10. hrvatskog kontingenta (HRVCON) u operaciji Koalicijskih snaga “Inherent Resolve” koja se provodi u Republici Irak pod vodstvom Sjedinjenih Američkih Država bojnik Berislav Petrinović odlikovan je medaljom združene službe (Joint Service Commendation Medal). U ime Ministarstva obrane SAD-a odlikovao ga je general bojnik Joel B. Vowell, zapovjednik operacije CJTF OIR (Combined Joint Task Force ‘”Operation Inherent Resolve”) za postignute rezultate i doprinos oružnim snagama SAD-a u toj operaciji.

Odlikovanje koje je uručeno bojniku Petrinoviću prilikom njegovog odlaska iz misije dio je ukupnih priznanja za ostvareni rad i promociju OSRH i Republike Hrvatske koji su prepoznati u iračkim i američkim oružanim snagama. Naime, bojnika Petrinovića je bivši direktor grupe vojnih savjetnika – Irak (MAG-I, Military Advisory Group – Iraq) brigadni general Peters proglasio herojem 32. tjedna u 2023. (Hero Of The Week) za sto mu je i uručeno službeno priznanje.

“Kao pokretač napretka, inicijative i snage volje bojnik Petrinović poboljšao je zajedničko razumijevanje važnosti informacijskih djelovanja sa svojim kolegama, a njegov profesionalan i precizan pristup poslovima primijetili su koalicijski i irački kolege”, stoji u obrazloženju uručene nagrade.

Bojniku Berislavu Petrinoviću u operaciji u Iraku uručeno odličje | Foto:OSRH

Objava Bojniku Berislavu Petrinoviću u operaciji u Iraku uručeno odličje pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti