Božinović s predsjednikom uprave Patria grupe

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/mo_patria_23022011_03_v.jpg

Ministar obrane Davor Božinović i predsjednik uprave Patria grupe Heikki Allonen razgovarali o mogućnostima zajedničkog nastupa na tržištima.

 

U sklopu sajma IDEX koji se u Abu Dhabiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) održava od 20.-23. veljače 2011. ministar obrane Davor Božinović sastao se s predsjednikom Uprave i glavnim izvršnim direktorom Patria grupe Heikkiom Allonenom.

Prigodom sastanka iskazana je spremnost za sudjelovanjem tvrtki Đuro Đaković Specijalna vozila d.d. i finske Patrije na tržištima drugih država, kako na području jugoistočne Europe tako i na području bliskog i srednjeg Istoka.

Ministar Božinović istaknuo je potrebu za što bržim donošenjem zajedničkog Memoranduma o razumijevanju između hrvatskog i finskog proizvođača oklopnih vozila kako bi se stvorili i formalni preduvjeti za zajednički izvoz, što su iz Patrije podržali, te će radne skupine iz dviju zemalja odmah započeti s pripremom istog.

Obzirom na sigurnosna zbivanja u sjevernoafričkim državama i regiji srednjeg Istoka usuglašen je načelni stav zasebnog pristupa za svako pojedino tržište kroz procjenu političkog i sigurnosnog stanja u zemljama odakle dolaze potencijalni kupci.

Razgovarano je također i o mogućnostima zajedničke poslovne suradnje na realizaciji ugovora i isporuke proizvoda hrvatskih proizvođača kroz posredovanje Patrije u smislu realizacije dogovorenog offseta.

 

 



Priopćenja