Božićne i novogodišnje čestitke

Božične i novogodišnje čestitke Ministra obrane i Načelnika GS OSRH.

Čestitka Ministra obrane

Poštovani djelatnici Ministarstva obrane, poštovani pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske,

 

Koristim prigodu da vam na kraju ove 2011. godine, ususret najradosnijem kršćanskom blagdanu – Božiću, poželim puno iskrene radosti, zadovoljstva, zdravlja te osobnog i obiteljskog uspjeha.

U proteklom razdoblju, rezultati to pokazuju, pokazali ste kako znate odgovoriti svim izazovima zahtjevnog posla kojim se bavite, ulažući u svaku vašu zadaću znanje, motiv, iskustvo. Nesebično ste pomagali građanima naše zemlje u  borbi protiv poplava, požara ili tražeći i spašavajući ljude. U mirovnim operacijama diljem svijeta pronosili ste posebnost hrvatskog vojnika kao čovjeka koji želi pomoći, čovjeka koji dolazi iz zemlje koja iz bliske povijesti dobro zna što je patnja, stradavanje, bol. Kao jedan od vas, i te kako znam koji je put prijeđen kako bi se došlo do današnjeg stanja.


Upravo okrenutost čovjeku, obitelji, prijatelju, nastojanja da mu se pomogne - ono je što smo ponijeli iz naših domova. Ta povezanost i ta vezanost za dobro drugoga ono je što smo ponijeli iz svojih domova kao istinsku vrijednost Božića.

Vjerujem kako ćete u najradosnijoj noći, u snazi poruke koju nosi, u njezinoj vječnosti, pronaći motive i poticaja za nove iskorake i nove uspjehe, kako na onim vašim svakodnevnim, složenim dužnostima, tako i na osobnom planu. U tome ćete uvijek, imati potporu Ministarstva obrane i mene osobno. Znam još iz vremena Domovinskog rata, kako je upravo čovjek najveća naša vrijednost i najveća naša snaga.

Još jednom, zaželjet ću vam čestit Božić i obilje svake sreće i zadovoljstva u predstojećoj novoj godini, koja će od svih nas zahtijevati nove napore i postavljati nove izazove. Vjerujem kako ćemo ih svladati, na dobrobit svih nas i naše Domovine.

MINISTAR OBRANE

Ante Kotromanović

 

Čestitka Načelnika GS OSRH

Poštovani vojnici, mornari, dočasnici, časnici, generali i admirali, pripadnici OS RH u mirovnim operacijama i misijama, kadeti, državni službenici i namještenici, pripadnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske,


upućujem Vam iskrene čestitke u povodu Božića i nove 2012. godine!

U ozračju iščekivanja Božića, blagdana ljudskog i obiteljskog zajedništva, s posebnim pijetetom prisjećamo se svih onih koji su svoje živote darovali za bolji život građana naše domovine, jer nam upravo oni ovih dana najviše nedostaju.

U ovo blagdansko vrijeme mnogi pripadnici Oružanih snaga RH odvojeni su od svojih obitelji u mirovnim misijama i operacijama u kojima svakodnevno izvršavaju zahtjevne i odgovorne zadaće očuvanja mira. Predstavljaju Republiku Hrvatsku, naše Oružane snage, te istinske vrijednosti hrvatskog vojnika. Na svakog sam posebice ponosan.

U sljedećoj godini očekuju nas novi izazovi koje donosi vrijeme gospodarskog oporavka i racionalizacije resursa.  Privodeći kraju ovogodišnje planove i zadaće, razmišljajući o učinjenom, možemo biti zadovoljni našim postignućima.

Poštovani pripadnici Oružanih snaga RH, Vama i članovima Vaših obitelji želim sretan Božić i vesele blagdane uz obilje mira i radosti te uspjeha i zdravlja u 2012. godini.

 

NAČELNIK GS OS RH

general pukovnik
Drago Lovrić, mr. sc.

 



Priopćenja