Božićne i novogodišnje čestitke

Božične i novogodišnje čestitke Predsjednika Republike, Predsjednice Vlade RH, Ministra obrane i Načelnika GS OSRH.

Čestitka Predsjednika Republike Hrvatske

Pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske u mirovnim misijama i operacijama


Poštovane pripadnice i pripadnici Oružanih snaga RH u mirovnim misijama i operacijama,
Upućujem vam iskrene čestitke povodom Božića i Nove 2011. godine!
Svima vama koji ste u ovo blagdansko vrijeme izvan Domovine, odvojeni od svojih obitelji radi obavljanja izuzetno zahtjevnih zadaća uspostave i očuvanja mira, s osobitim ponosom i divljenjem želim i ovom prilikom iskazati zahvalnost i poštovanje vašem radu. Profesionalnost, predanost i odlučnost hrvatskog vojnika da pomogne u uspostavi boljeg i sigurnijeg sutra tisućama kilometara dalje od svog doma, odlike su po kojima se Republika Hrvatska prepoznaje među svojim partnerima i saveznicima. Vaše sudjelovanje u mirovnim misijama i operacijama diljem svijeta pod okriljem Ujedinjenih naroda,  Sjevernoatlantskog saveza i Europske unije garancija su naše sigurnosti. Nove prijetnje svjetskoj sigurnosti i nekonvencionalne ugroze čine vaš posao zahtjevnijim i opasnijim. Svojim sudjelovanjem u misijama i operacijama odgovora na krize i uspostave mira te dokazanom solidarnošću i upornošću služite na čast Oružanim snagama, svojoj Domovini i međunarodnoj organizaciji pod čijim okriljem služite.
Uvjeren da ćete svoje zahtjevne dužnosti i u novoj 2011. obavljati s punom predanošću i ozbiljnošću želim vama i vašim obiteljima sretan i blagoslovljen Božić i sretnu Novu godinu“

PREDSJEDNIK REPUBLIKE
I VRHOVNI ZAPOVJEDNIK
ORUŽANIH SNAGA

Ivo Josipović


Čestitka Predsjednice Vlade Republike Hrvatske

Najsvečaniji obiteljski blagdan koji je pred nama, prigoda je da okupljeni za zajedničkim stolom, iščekujući nadu koju donosi Božić, usmjerimo naše misli prema onima koji nas okružuju.
Prigoda je to da zahvalimo svima onima koji su svojim primjerom, predanošću i životom pridonijeli napretku Republike Hrvatske.
Na odlasku godine bremenite problemima, nadahnuti svjetlošću svete božićne priče, tješimo nevoljne i pružamo toplinu svoga srca onima najranjivijima, onima koji se osjećaju isključeni.
Upravo u duhu božićne poruke koja nas uči nesebičnosti, požrtvovnosti i skromnosti, uvjerena sam da zajedno možemo izgraditi Hrvatsku kao zemlju solidarnosti, mira i napretka.

Na dohvat nam je ruke cilj, zacrtan prije dvadeset godina, cilj za koji su radile sve hrvatske vlade dosad, povratak kući – u Europu – u gospodarski i civilizacijski krug kojem oduvijek pripadamo.

Svjesna činjenice da Europska unije nije rješenje za sve, ne zanemarujući poteškoće s kojima se hrvatske građanke i građani svakodnevno suočavaju, znam da smo pokrenuli pozitivne promjene koje se više ne mogu zaustaviti.

S mislima o snažnoj europskoj Hrvatskoj, u ime Vlade Republike Hrvatske i svoje osobno, svim hrvatskim građankama i građanima, Hrvaticama i Hrvatima izvan domovine, čestitam Božić, blagdan nade i mira te želim da ga provedemo u ljubavi i zajedništvu sa svojim najmilijima.

 

PREDSJEDNICA VLADE

Jadranka Kosor

 

 

Čestitka Ministra obrane

Poštovani djelatnici Ministarstva obrane, poštovani pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske,

 

na kraju ove 2010. godine, ususret najradosnijem kršćanskom blagdanu – Božiću, koristim prigodu poželjeti vam puno iskrene radosti, zadovoljstva, zdravlja te osobnog i obiteljskog uspjeha.

U proteklom razdoblju, kao i mnogo puta do sada pokazali ste kako znate odgovoriti svim izazovima zahtjevnog posla kojim se bavite, ulažući u svaku zadaću vaše znanje, motiv, iskustvo. Znali ste nesebično pomagati hrvatskim građanima u trenutcima kada je pomoć bila najpotrebnija, boreći se protiv poplava, požara ili tražeći i spašavajući ljude. U mirovnim operacijama diljem svijeta pronosili ste posebnost hrvatskog vojnika kao čovjeka koji želi pomoći, čovjeka koji dolazi iz zemlje koja iz bliske povijesti dobro zna što je patnja, stradavanje, bol.

Biti okrenut čovjeku, biti spreman razumjeti i pomoći, upravo su one vrijednosti koje smo svi mi ponijeli iz svojih domova kao onu istinsku, iskrenu vrijednost rođenja Sina Božjega. Upravo po tim vrijednostima prepoznati ste i vi poštovani pripadnici Oružanih snaga. Na tome smo vam svi mi duboko zahvalni.

Vjerujem kako ćete u Božiću koji je pred nama, u snazi poruke tihe noći, pronaći motive i poticaja za nove iskorake i nove uspjehe, kako na profesionalnom, tako i na osobnom planu. U tome ćete uvijek imati potporu Ministarstva obrane i mene osobno, jer upravo ste vi naša najveća vrijednost i naša najveća snaga.

Vjerujući kako ćete, kao i uvijek opravdati povjerenje koje uživate, želim Vama i Vašim obiteljima još jednom poželjeti obilje svake radosti za božićne blagdane i sve najbolje u novoj 2011. godini.

MINISTAR OBRANE

Branko Vukelić

 

Čestitka Načelnika GS OSRH

Poštovani vojnici, mornari, dočasnici, časnici, generali i admirali, pripadnici OS RH u mirovnim operacijama i misijama, kadeti, državni službenici i namještenici, pripadnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske,

upućujem Vam iskrene čestitke povodom Božića i nove 2011. godine !

U iščekivanju blagdana propitujemo se o postignutom kako bismo još snažnije nastavili raditi za dobrobit Domovine. Pripadnici Oružanih snaga RH u zemlji i svijetu prepoznati su od naših saveznika kao dobri vojnici i pouzdani partneri. Postignuti uspjesi obvezuju nas na daljnje školovanje, obučavanje i dodatnu izgradnju svih razina Oružanih snaga. Naš je zadatak pronaći najbolja rješenja i odgovore za daljnji razvoj Hrvatske kopnene vojske, mornarice i zrakoplovstva. Posebno su vrijedna iskustva i mišljenja naših pripadnika koji svoje dužnosti obavljaju u mirovnim misijama i operacijama te u savezničkim zapovjedništvima. U vrijeme kada se suočavamo s teškoćama gospodarskog oporavka, u vrijeme nužnosti krajnje racionalizacije resursa, moramo zadržati odlučnost, optimizam i istinske vrijednosti hrvatskog vojnika koje su nas resile svih ovih godina.

U ovim blagdanskim danima prisjećamo se i branitelja iz Domovinskog rata i pripadnika Oružanih snaga koji su svoje živote darovali za mir i slobodu građana Republike Hrvatske. Njihovim obiteljima iskazujemo svoje najdublje poštovanje jer im oni u ove dane ljudskog i obiteljskog zajedništva i okupljanja najviše nedostaju.

Poštovani pripadnici Oružanih snaga RH, Vama i članovima Vaših obitelji želim sretan Božić i vesele blagdane uz obilje mira i radosti te uspjeha i zdravlja u 2011. godini.

 

NAČELNIK GS OS RH

general zbora
Josip Lucić

 



Priopćenja