Aukcija slika u galeriji "Zvonimir"

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/galerija_20090618_2v.jpg

U galeriji MORH-a „Zvonimir“, u četvrtak 18. lipnja, organizirana je humanitarna aukcija slika za korisnike Centra za autizam Zagreb koje su nastale u lipnju 2008. na likovnoj koloniji u Selinama, pored Starigrada Paklenice, podno Velebita, gdje Centar ima svoje terapijsko ljetovalište. Koloniju je organizirala i osmislila likovna udruga Auron, koja djeluje pod vodstvom slikara Stjepana Šandrka i Damira Gorete. Na likovnoj koloniji sudjelovalo je četrdeset slikara i stvoreno je stotinjak radova, pod motom „100 slika za 100 sretnih osmijeha“. Sredstva od prodaje radova utrošit će se na poboljšanje kvalitete života korisnika Centra.  

Otvarajući aukciju ravnatelj Centra za autizam Ivica Dokleja zahvalio se Ministarstvu obranu na ustupljenom prostoru istaknuvši kako je u današnje doba užurbanog života, kada je vrijeme dragocjeno, iznimno sretan što još uvijek postoje dobri i plemeniti ljudi. „Četrdeset slikara poklonilo je tri dana svog vremena i ljubavi kako bi pokušalo izmamiti osmijeh djece Centra za autizam. Zato, zastanite bar na kratko i pomozite im da razvedrimo bar jedno lice“, poručio je ravnatelj Dokleja. Naglasio je kako će se zahvaljujući prikupljenim sredstvima urediti prostor za smještaj i podizanje razine kompetentnosti u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti štićenika, čime će se rasteretiti postojeći objekt te omogućiti Centru primanje novih korisnika u stacionarni smještaj. 

U znak zahvalnosti štićenici Centra izveli su kratki glazbeno-scenski program, kojim  su oduševili sve prisutne. Također, zahvalili su svima koji su sudjelovali u ovoj aukciji i  na taj način podržali rad Centra za autizam i njihovih korisnika kojih je oko 350. Objekt u kojem korisnici trenutačno žive je prije bio dječji vrtić te je samo prenamijenjen za potrebe Centra za autizam.



Vijesti