Časnik HRM-a u zapovjedništvu PO EU "ATALANTA"

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/flegar_08092009_v.jpg

U Zapovjedništvu prve pomorske operacije Europske unije "ATALANTA" u Northwoodu, Velika Britanija, kao član Operativnog središta za pomorske snage Europske unije „EU NAVFOR – SOMALIA“, od 10. kolovoza do 31. prosinca 2009., sudjelovat će i časnik HRM-a, kapetan korvete Antun Flegar.

Rad u Operativnom središtu operacije ATALANTA bit će izuzetna prigoda za časnika Flegara za stjecanje novih iskustava u planiranju i praćenju tijeka operacije u zaštiti brodova koji plove u Somalijskim vodama, te odbijanju napada pirata i oružanih napada na brodove.

Kapetan korvete Antun Flegar rođen je 1971. u Osijeku, a pripadnik je Hrvatske ratne mornarice od 1991. Završio je Pomorski fakultet u Splitu, smjer nautika, dok je od vojne izobrazbe završio zapovjedno-stožernu školu „Blago Zadro“.Također, završio je školu za amfibijske operacije Marinskog korpusa SAD-a i Tečaj za borbu protiv organiziranog kriminala Turske žandarmerijske škole. Do sada je već sudjelovao u sustavu planiranja i izvršenja međunarodnih vježbi kao član međunarodnog stožera, a zapovjedao je u tri navrata brodovima Hrvatske ratne mornarice, i to ophodnim brodom „Hrvatska Kostajnica“ (1999.-2003.),  raketnom topovnjačom „Šibenik“ (2005.-2006.) kao i  "Kralj Dmitar Zvonimir" (2006.-2007.).Trenutno je raspoređen na dužnosti zamjenika zapovjednika Divizijuna za površinska djelovanja Flotile HRM.
Odlikovan je Spomenicom Domovinskog rata i Spomenicom domovinske zahvalnosti.



Vijesti