Angažman pripadnika OSRH na požarištu kod Selca

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/selce_24072012_v.jpg

Pripadnici Gardijske motorizirane brigade HKoV-a koji su sinoć, 23. srpnja, angažirani na požaru u području Selce - Crikvenica za pomoć zemaljskim vatrogasnim snagama i lokalnom stanovništvu u borbi protiv vatrene stihije koja je poharala spomenuto područje, sudjelovali su na aktivnostima obrane od požara cijelu prošlu noć zajedno sa pripadnicima vatrogasnih postrojbi.

Uz 100 pripadnika Gmtrbr u borbi protiv vatrene stihije bilo je angažirano 6 kamiona, vojno vozilo radionica i sanitet.  Pripadnicima Gardijske motorizirane brigade HKoV-a u jutarnjim  satima organiziran je i odmor u crikveničkoj sportskoj dvorani.

Tijekom jutarnjih sati, danas 24. srpnja, s aerodroma u Zemuniku poletjela su tri zrakoplova tipa Canadair CL-415, koja su se uključila u aktivnosti gašenja požara u spomenutom području, a kojima se ubrzo pridružio i četvrti zrakoplov Canadair. Tijekom dva sata usklađenog djelovanja zračnih i kopnenih snaga požar je stavljen pod nadzor, te je u tijeku sanacija samog požarišta.

Zračne snage vratile se u zrakoplovnu bazu Zemunik oko 10 sati, dok su pripadnici Gardijske motorizirane brigade HKoV-a su i dalje angažirani na požarištu, za slučaj da se požar opet aktivira.

    Angažman pripadnika OSRH na požarištu kod Selca

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/angaman-pripadnika-osrh-na-poaritu-kod-selca/selce_24072012_3.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/angaman-pripadnika-osrh-na-poaritu-kod-selca/selce_24072012_4.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/angaman-pripadnika-osrh-na-poaritu-kod-selca/selce_24072012_5.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/angaman-pripadnika-osrh-na-poaritu-kod-selca/selce_24072012_6.jpg


Vijesti