Admiral Hranj na sastanku Vojnog odbora Europske unije u Bruxellesu

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2020/07/20200710-hranj-01-1024x683.jpg
Admiral Hranj na sastanku Vojnog odbora Europske unije u Bruxellesu | Foto: OSRH

Načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Hranj sudjelovao je 9. srpnja 2020. u Bruxellesu na sastanku Vojnog odbora Europske unije

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj sudjelovao je 9. srpnja 2020. godine u Bruxellesu u Kraljevini Belgiji na sastanku Vojnog odbora Europske unije (European Union Military Committee – EUMC).

Sastanak je vodio predsjedavajući Vojnog odbora EU general zbora Claudio Graziano, a na početku se sudionicima obratio visoki predstavnik Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josep Borell.

Na Vojnom odboru EU, uz admirala Hranja, sudjelovao je i vojni predstavnik pri NATO i EU kontraadmiral Predrag Stipanović i načelnik Uprave za planiranje Glavnog stožera OS RH general-bojnik Denis Tretinjak.

Tijekom sastanka razgovaralo se o operacijama i obučnim misijama koje provodi Europska unija, razvoju strateških smjernica te preustroju tijela unutar Europske unije koja se bave pitanjima iz portfelja sigurnosti i obrane. Također, razmatrala se suradnja EU-a i NATO-a i njen budući razvoj, uključujući iskustva i naučene lekcije krize uzrokovane pandemijom COVID-19.

Načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Hranj na marginama sastanka sastao se s generalom zbora Claudiom Grazianom i predstavnicima Stalnog predstavništva RH pri Europskoj uniji i djelatnicima Vojnog predstavništva pri NATO i EU.

Admiral Hranj na sastanku Vojnog odbora Europske unije u Bruxellesu | Foto: OSRH

Objava Admiral Hranj na sastanku Vojnog odbora Europske unije u Bruxellesu pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja