6. HRVCON u Poljskoj obilježio 25. obljetnicu VRO „Oluja“

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2020/08/svecana-proslava-dana-pobjede-2-1024x683.jpg
Pripadnici 6. hrvatskog kontingenta, koji se nalaze u Republici Poljskoj,obilježili su Dan pobjede i domovinske zahvalnosti Foto: | Cpl J. Stafford,1LT F. Ruta, ČOJ 6. HRVCON/ NATO eFP

Među pripadnicima 6. hrvatskog kontingenta nalazi se i deset sudionika vojno-redarstvene operacije „Oluja“

Pripadnici 6. hrvatskog kontingenta (HRVCON), koji se u sklopu NATO aktivnosti jačane prednje prisutnosti nalaze u Republici Poljskoj, postrojavanjem u vojarni „Bemowo Piskie“ obilježili su Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te 25. obljetnicu vojno-redarstvene operacije „Oluja“.

Zapovjednik kontingenta satnik Antonio Burazer prigodnim je riječim podsjetio pripadnike na događanja 1995. godine, istaknuo značaj operacije za okončanje Domovinskog rata te izrazio zahvalu svim sudionicima, napose poginulim i nestalim pripadnicima Hrvatske vojske za nesebičnu žrtvu koju su podnijeli u oslobađanju Domovine.

Prije svečanog postrojavanja pripadnici kontingenta sudjelovali su na Svetoj misi posvećenoj žrtvi za našu Domovinu koju je predvodio vojni kapelan p. Daniel Čolo.

Svetu misu posvećenu žrtvi za našu Domovinu je predvodio vojni kapelan p. Daniel Čolo | Foto: Cpl J. Stafford,1LT F. Ruta, ČOJ 6. HRVCON/ NATO eFP

Svečanom obilježavanju nazočio je zapovjednik Borbene grupe u Republici Poljskoj, pukovnik Jeffery Higgins sa suradnicima i zapovjednicima podređenih postrojbi te zapovjednici i prvi dočasnici britanskog i rumunjskog kontingenta. Nakon svečanosti priređena je prezentacija o VRO „Oluja“ kako bi se partnera i saveznici u Borbenoj grupi Poljska upoznali s poviješću Republike Hrvatske i Oružanih snaga.

Među pripadnicima 6. HRVCON-a nalazi se i deset sudionika „Oluje“, što ovaj kontingent čini posebnim.

Objava 6. HRVCON u Poljskoj obilježio 25. obljetnicu VRO „Oluja“ pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti