537 vojnikinja i vojnika uspješno završilo Specijalističku obuku

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/obuka_30012015-2_v.jpg
Foto: OSRH/ M. Kiš

U postrojbama Zapovjedništva za obuku i doktrinu (ZOD) "Fran Krsto Frankopan" HKoV-a danas, 30. siječnja 2015. godine, 537 vojnikinja i vojnika uspješno je završilo specijalističku vojnu obuku u trajanju od tri mjeseca.

Obuka je provedena u postrojbama Pješačke pukovnije na vojnom poligonu "Gašinci", Topničko raketne pukovnije u Bjelovaru, Inženjerijske pukovnije u Karlovcu i Pukovnije protuzračne obrane u Zemuniku, a vojnici i vojnikinje bit će raspoređeni u rodovske postrojbe Hrvatske kopnene vojske OS RH.

Tako su na vojnom poligonu "Gašinci" 403 polaznika i polaznice uspješno završili specijalističku vojnu obuku u Pješačkoj pukovniji, u rodu pješaštva. Nakon upoznavanja i usvajanja novih znanja i vještina, proteklog su tjedna obavljene pisane provjere i bojeva gađanja iz osobnog naoružanja, tenka, minobacača i protuoklopnih raketnih sustava, a postignutim rezultatima polaznici su pokazali visoki stupanj uvježbanosti. Uručene su i pohvale najboljim vojnicima: Marinu Dvorski, Stipi Maganić, Goranu Hudiki, Dejanu Gubo, Patriku Kovačević i vojnikinji Silviji Palac, te najboljem polazniku obuke vojniku Krešimiru Karloviću.

U Topničko raketnoj pukovniji u Bjelovaru obuku je uspješno završilo 68 vojnika, a  najuspješnij vojnici Marko Vučić, Filip Šanda i  Martin Ćuk su i nagrađeni.

Završetak specijalističke vojne obuke roda inženjerije obilježen je i u vojarni "Kamensko" u Karlovcu, gdje je obuku završilo 42 vojnika i vojnikinja. Pohvaljen je vojnik Stjepan Stojaković.

U vojarni "Zemunik" također je završila specijalistička obuka roda protuzračne obrane koju je uspješno završilo 24 kandidata za prijem u djelatnu vojnu službu Oružanih snaga RH.



Vijesti