4. konferencija vojnih kineziologa

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/kif2v.jpg

U Velikom amfiteatru Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u srijedu, 8. prosinca, održana je 4. konferencija vojnih kineziologa.

Uz vojne kineziologe OSRH, na konferenciji su sudjelovali i stručnjaci iz MORH-ovog Instituta za istraživanje i razvoj obrambenih sustava (IROS) i Kineziološkog fakulteta, koji su sudjelovali u znanstveno-istraživačkom projektu “Istraživanje ljudskih resursa i potencijala”. Između ostalog, u sklopu Konferencije predstavljaju se rezultati istraživanja vezanih uz spomenuti projekt koja su sprovedena u 2010. godini. Riječ je o istraživanjima iz II. faze Projekta nazvane “Modeliranje i vrednovanje postupaka za unaprjeđenje antropološkog statusa hrvatskih profesionalnih vojnika”.

Istraživanje je provedeno kroz dvije istraživačke zadaće. Prva je “Praćenje i vrednovanje antropološkog statusa hrvatskih vojnika u međunarodnoj mirovnoj operaciji ISAF u Afganistanu”.Obuhvatila je istraživanje kondicijske pripremljenosti, psiholoških karakteristika i sociološkog statusa pripadnika 15. kontingenta OSRH u ISAF-u prije upućivanja i po povratku iz Afganistana. Druga zadaća nazvana je “Praćenje i vrednovanje kondicijske pripreme pripadnika Bojne za specijalna djelovanja”. Usmjerena je na analizu učinaka temeljne obuke za specijalna djelovanja na kondicijsku pripremljenost pripadnika BSD-a.



Vijesti