Sastanak ministara obrane srednje Europe u Malom Lošinju

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/tn_MORH_208x139-25.jpg

Neformalni sastanak ministara obrane zemalja srednje Europe kojem će uz ministra obrane RH Antu Kotromanovića nazočiti i ministri obrane Austrije, Češke, Mađarske, Slovačke i Slovenije održat će se u petak 31. svibnja i subotu 1. lipnja 2013. godine u Malom Lošinju.

Na sastanku će biti govora o projektima od zajedničkog regionalnog interesa, te o mogućnostima "udruživanja i dijeljenja" (pooling and sharing) u cilju jačanja suradnje  te održavanja i jačanja obrambenih sposobnosti država sudionica.

Tom prigodom održat će se i pokazna vježba hrvatskih i austrijskih specijalnih snaga kojom će se sudionicima sastanka prikazati znanja i vještine pripadnika Bojne za specijalna djelovanja kao i dostignuta visoka razina suradnje s austrijskim kolegama.

"Pozivamo predstavnike medija zainteresirane za praćenje pokazne vježbe hrvatskih i austrijskih specijalnih snaga u vojarni Kovčanje na Malom Lošinju u petak, 31. svibnja 2013. da svoj dolazak najave na e-mail infor@morh.hr te da dođu u vojarnu Kovčanje do 17,00 sati."

Osoba za kontakt je glasnogovornik MORH-a Mislav Šimatović, mob: 099/708-6879.



Najave