Izložba papirnatih reljefa u galeriji MORH-a

U galeriji MORH-a "Zvonimir" u Zagrebu, Bauerova 33, u subotu, 22. rujna 2012. s početkom u 18 sati, biti će otvorena izložba papirnatih reljefa "Ritam, dinamika, red" akademske kiparice dr. art. Vande Jurković.


Izloženi će biti reljefi apstraktnog karaktera u strukturama koje imaju određeni ritam. Jedan dio radova modeliran je od novinske papirne mase i boja reljefa je siva ili je reljef obojan, dok je drugi dio radova modeliran od bijelih papira ili s dodatkom kolaž papira.

Vanda Jurković rođena je 1972. godine. Kiparstvo je završila 1996. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasama prof. Krune Bošnjaka i prof. Stipe Sikirice.  Umjetnost je doktorirala 2011. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika, a do sada je izlagala na 20-ak samostalnih i više od 30 skupnih izložbi.

Izložba kiparice Vande Jurković otvorena je za posjetitelje od 22. rujna do 4. listopada 2012., a može se razgledati radnim danom, u radno vrijeme galerije "Zvonimir" od 10 do 18 sati. Ulaz je slobodan.



Najave