Povratak 6. zrakoplovnog savjetodavnog tima iz misije ISAF

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/isaf_22032013_v.jpg

Pripadnici 6. zrakoplovnog savjetodavnog tima (Air Advisory Team) iz sastava 20. kontingenta Oružanih snaga RH vratili su se jučer, 21. ožujka 2013. godine, iz operaciju potpore miru ISAF u Afganistanu, a doček je održan na prostoru 91. zrakoplovne baze HRZ-a i PZO-a u vojarni Lučko.

U 6. zrakoplovnom savjetodavnom timu nalazilo se jedanaest pripadnika HRZ i PZO-a,  a zapovjednik tima je bio pukovnik Davor Tretinjak, načelnik stožera, a ujedno i zamjenik zapovjednika 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO.

Dočeku su nazočili zapovjednik HRZ-a i PZO-a, brigadni general Dražen Ščuri i zapovjednik 91. zrakoplovne baze, brigadir Darko Brajković, te u ime Zapovjednog operativnog središta Glavnog stožera OS RH bojnik Željko Madžar. General Ščuri se tom prigodom zahvalio pripadnicima 6. zrakoplovnog savjetodavnog tima na uspješno završenoj misiji potpore miru u Afganistanu, a zapovjednik tima, pukovnik Tretinjak istaknuo je da su pripadnici ovog tima sve zadaće odradili profesionalno te su time na najbolji mogući način prezentirali Republiku Hrvatsku i Oružane snage RH.



Vijesti