Obuku obučavatelja u rukovanju teškom strojnicom Browning

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/SAM_19042013_v.jpg

Instruktorski tim Pješačke pukovnije HKoV-a proveo je na vojnom poligonu „Gašinci“, od 8. do 19. travnja 2013. godine obuku obučavatelja u rukovanju teškom strojnicom Browning za pripadnike postrojbi HKoV-a.

Obuka je namijenjena časnicima i dočasnicima koji u operativnim postrojbama obučavaju pripadnike koji se upućuju u mirovne vojne operacije, a cilj je obuke stvoriti obučavatelja osposobljenog za prenošenje stečenog znanja i vještina u sigurnom rukovanju, održavanju i uporabi teške strojnice Browning, planiranje, pripremu i provedbu gađanja, te prilagodbu obuke sposobnostima i potrebama polaznika. Da bi prošao obuku polaznik je obavezan ostvariti zahtijevane rezultate na pismenom testu, praktičnim provjerama vještina i praktičnoj primjeni obučnih sadržaja iz područja metodike.   

Načelnik stožera Pješačke pukovnije pukovnik Ivan Galović u ime zapovjednika pukovnije, pukovnika Stjepana Krešika uručio je potvrdnice o uspješno završenoj obuci osamnaestorici polaznika, i pohvalnicu najboljem polazniku obuke skupniku Josipu Pofuk pripadniku Pukovnije Vojne policije.



Vijesti