19. obljetnica 5. gardijske brigade "Sokolovi"

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/obljetnica_5gbr_06102011_v.jpg

U vojarni u Našicama 5. listopada 2011. godine obilježena je 19. obljetnica ustrojavanja 5. gardijske brigade „Sokolovi“ i Dan 1. mehanizirane bojne "Sokolovi" Gardijske oklopno-mehanizirane brigade HKoV-a.


Tom prigodom nazočnima su se obratili zapovjednik Gardijske oklopno-mehanizirane brigade HKoV-a brigadir Siniša Jurković i zapovjednik 1. mehanizirane bojne "Sokolovi" bojnik Ivan Miloš koji su se osvrnuli na ratni put 5. gardijske brigade i njen doprinos u Domovinskom ratu kao i na nove okolnosti u kojima se pripadnici bojne i brigade danas dokazuju kao što su NATO vođena operacija ISAF te UN mirovne operacije.

U prigodi obilježavanja19. obljetnica 5. gardijske brigade "Sokolovi" u vojničke činove promaknuto je 10 pripadnika "Sokolova", a isto toliko je i pohvaljeno. Razvodniku Goranu Nemetu uručeno je priznanje za najboljeg vojnika bojne, a osvojio ga je kao pobjednik natjecanja iz temeljnih vojničkih vještina.
Nakon svečanog postrojavanja održana su sportska natjecanja u malom nogometu, odbojci, stolnom tenisu, potezanju užeta te krosu na 6000 metara.

U sklopu obilježavanja 19. obljetnice "Sokolova" u utorak 4. listopada 2011. zapovjednik Gombr-e brigadir Siniša Jurković i predstavnici 1. mehanizirane bojne "Sokolov" Gombr-e položili su vijenac na spomenik 5. gbr u vojarni "Bosut" u Vinkovcima, a vojni kapelan Gombr-e vlč. Alojz Kovaček predvodio je svetu misu koja je održana u vojarni u Našicama.



Vijesti