Polaznici Tečaja za OSO VP u posjetu Vukovaru

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2018/04/oso_vp_25042018_v.jpg
Foto: OSRH / M. Franjkić

Polaznici Tečaja za ovlaštene službene osobe Vojne policije posjetili su u ponedjeljak, 23. travnja 2018. grad Vukovar.

Tijekom posjeta položili su vijenac na grob pokojnog bojnika Alfreda Hilla po kojem Središte Vojne policije za obuku "Bojnik Alfred Hill" nosi ime.

U vukovarskoj vojarni, pukovnik Marin Ivanković polaznicima je održao prezentaciju bitke za Vukovar i obilazak izložbenih eksponata u vojarni, a general pukovnik u mirovini Mate Laušić održao im je predavanje o ulozi Vojne policije u Domovinskom ratu te o identitetu, prepoznatljivost te zakonitost postupanja Vojne policije.

Polaznici tečaja i djelatnici Pukovnije Vojne policije posjetili su i Memorijalno groblje Domovinskog rata, Memorijalni centar Ovčara, centralni križ na Dunavu, te Vukovarsku bolnicu gdje im je održano predavanje o ranjenicima i djelatnicima ove bolnice tijekom Domovinskog rata.

Zapovjednik Središta Vojne policije za obuku "Bojnik Alfred Hill" pukovnik Mile Skukan zahvalio je generalu Laušiću, pukovniku Ivankoviću, osoblju bolnice Vukovat te im je uručio zahvalnice u ime zapovjednika Pukovnije VP brigadira Mate Radoša na iscrpnim predavanjima.



Vijesti