18. obljetnica 5. gardijske brigade “Sokolovi“

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/003-sokolovi-obljetnicav.jpg

U vojarni u Našicama, u četvrtak, 14. listopada 2010. godine obilježena je 18. obljetnice 5. gardijske brigade “Sokolovi“ i Dan 1. mehanizirane bojne “Sokolovi“ Gardijsko oklopno mehanizirane brigade.

Obilježavanje je započelo postrojavanjem bojne “Sokolovi“, kojem su nazočili zapovjednici podređenih postrojbi te voditelji odsjeka Stožera gombr-e.

Nazočnima se obratio zapovjednik 1. mehanizirane bojne “Sokolovi“, bojnik Ivan Miloš, koji se osvrnuo na ratni put 5. gardijske brigade i njen doprinos u Domovinskom ratu. Također, istaknuo je i postignuća 1. mehanizirane bojne “Sokolovi“ Gombr-e kao što su uspješno odrađene zadaće u mirovnim operacijama  na Golanskoj visoravni i ISAF u Afganistanu.

Tom prigodom promaknuto je 9 pripadnika, a pohvaljeno 5 pripadnika „Sokolova“, a pozorniku Ivici Dukariću uručeno je priznanje za najvojnika bojne, koje je osvojio kao pobjednik natjecanja iz temeljnih vojničkih vještina koje je organizirao i proveo dočasnički lanac potpore.

Nakon svečanog postrojavanja upriličeno je otvorenje novog fonolaboratorij za učenje stranih jezika, te su održana sportska natjecanja u malom nogometu, odbojci, potezanju užeta, te krosu na 6400 metara.

Uoči obilježavanja 18. obljetnice „Sokolova“, u utorak, 5. listopada 2010. zapovjednik Gardijske oklopno mehanizirane brigade, brigadni general Mladen Mikolčević i predstavnici 1. mehanizirane bojne „Sokolovi“ gombr-e položili vijenac na spomenik 5.GBR u vojarni „Bosut“ u Vinkovcima.



Vijesti