18. hodočašće vojno-redarstvenih snaga RH u Mariju Bistricu

Tradicionalno 18. hodočašće hrvatske vojske i policije u Mariju Bistricu u organizaciji Vojnog ordinarija u Republici Hrvatskoj, održat će se u nedjelju, 3. listopada 2010.


Program hodočašća započinje okupljanjem hodočasnika ispred hotela „Kaj“ u Mariji Bistrici od 7,00 do 9,00 sati, odakle će u 9,50 sati krenuti svečani mimohod hodočasnika Ministarstva obrane RH i Ministarstva unutarnjih poslova RH.

Dolazak vojno-redarstvenih hodočasnika na kongresni prostor svetišta Crkve na otvorenom bl. Alojzija Stepinca predviđen je u 10,30 sati.  U 11,00 sati prigodno će se obratiti ministar obrane RH Branko Vukelić i ministar unutarnjih poslova RH Tomislav Karamarko. Također, u 11,00 sati započet će  koncelebrirana sv. Misa koju će predvoditi vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac s kapelanima iz Oružanih snaga i policije. Nakon završetka euharistijskog slavlja i zajedničkog objeda u Vojnom taboru, na bistričkoj Kalvariji u 15,00 sati započet će pobožnost Križnoga puta. Završetak hodočašća i odlazak iz svetišta planiran je oko 17,00 sati.



Najave