Veleposlanik Hrastić u posjetu 19. HRVCON-u

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/afg_vel_18062012_v.jpg

U sklopu višednevnog službenog posjeta Islamskoj Republici Afganistan veleposlanik RH u ovoj zemlji sa sjedištem u Turskoj Dražen Hrastić posjetio je proteklog vikenda 19. hrvatski kontingent u operaciji ISAF.


S trenutačnim zadaćama sastavnica kontingenta veleposlanika Hrastića upoznao je zapovjednik 19. HRVCON-a brigadir Galić koji je tom prigodom naglasio visoku profesionalnost svih pripadnica i pripadnika OS RH i njihovu predanost u obnašanju odgovornih zadaća u ISAF-u.

Veleposlanik Dražen Hrastić je istaknuo kako je hrvatski vojnik u Afganistanu brand na kojega smo svi ponosni. Poželio je pripadnicama i pripadnicima kontingenta i nadalje puno uspjeha u obavljanju njihovih dužnosti.

Tijekom posjeta, u pratnji brigadira Galića, veleposlanik Hrastić posjetio je i Školu vojne policije Afganistanske nacionalne armije, u kojoj je Republika Hrvatska vodeća nacija. Riječ je o uspješnom projektu regionalne suradnje u kojem pored Republike Hrvatske participiraju i Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija, Slovenija i Sjedinjene Američke Države.  Sa školom i aktivnostima u njoj veleposlanika Hrastića upoznao je zapovjednik Škole VP brigadir Željko Akrap.

Veleposlanik Dražen Hrastić izrazio je zadovoljstvo radom hrvatskih i partnerskih mentora u ovoj školi naglašavajući kako je hrvatski angažman u operaciji ISAF i visoko vrjednovan.

    Veleposlanik Hrastić u posjetu 19. HRVCON-u

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/veleposlanik-hrasti-u-posjetu-19-hrvcon-u/afg_vel_18062012_1.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/veleposlanik-hrasti-u-posjetu-19-hrvcon-u/afg_vel_18062012_2.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/veleposlanik-hrasti-u-posjetu-19-hrvcon-u/afg_vel_18062012_3.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/veleposlanik-hrasti-u-posjetu-19-hrvcon-u/afg_vel_18062012_4.jpg


Vijesti