Polaznici 20. naraštaja Ratne škole posjetili Zapovjedno operativno središte

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2018/05/ratna_skola_22052018_v.jpg
Foto: OSRH / N. Krnić

Polaznici 20. naraštaja Ratne škole "Ban Josip Jelačić" HVU "Dr. Franjo Tuđman" posjetili su u utorak, 22. svibnja 2018., Zapovjedno operativno središte (ZOS) Glavnog stožera OS RH u Zagrebu



Polaznici 20. naraštaja Ratne škole "Ban Josip Jelačić" Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" posjetili su u utorak, 22. svibnja 2018., Zapovjedno operativno središte (ZOS) Glavnog stožera OS RH u Zagrebu, gdje ih je primio zapovjednik brigadni general Krešo Tuškan.

U dvorani "stožernog generala Zvonimira Červenka" polaznici su se upoznali sa ustrojem  ZOS-a te zadaćama i aktivnostima koje se provode u ZOS-u, a vezano za međunarodnu vojnu suradnju i operacije i misije potpore miru u kojima sudjeluju pripadnici Oružanih snaga RH.

Poseban naglasak je stavljen na pomoć koje postrojbe OS RH svakodnevno pružaju civilnim institucijama RH kroz provođenje hitnih medicinskih letova, operacija traganja i spašavanja i stalnu pripremljenost postrojbi Hrvatske vojske na sprečavanju i otklanjanju posljedica elementarnih nepogoda. Pri tome su posebno izdvojene aktivnosti u pripremi, organizaciji i provedbi  Protupožarne sezone za 2018 godinu.



Vijesti