Bilateralni razgovori ministarstava obrane Hrvatske i Bugarske

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/bilaterala_16052013_v.jpg

U Sektoru za obrambenu politiku i planiranje Ministarstva obrane RH, u četvrtak 16. svibnja 2013. godine sa predstavnicima Ministarstva obrane Republike Bugarske provedeni su bilateralni razgovori, u sklopu provođenja aktivnosti Plana bilateralne obrambene suradnje dviju država.


Tijekom susreta razgovaralo se o suradnji na području obuke, odnosno pripremama osoblja za zadaće pomoći stanovništvu u slučaju katastrofa. Također riječi je bilo o mogućnostima sudjelovanja RH u bugarskim projektima i inicijativama kao što su Centar izvrsnosti za upravljanje krizama i odgovore na izvanredne situacije (COE CMDR), te u projektu SEEETN ( South Eastern Europe Exercising and Training Network - SEETN Project). Projekt SEEETN nastao je u okviru redovitih sastanaka načelnika glavnih stožera država jugoistočne Europe, a na istima je sudjelovala i RH.

Također, jedna od tema razgovora bilo je i hrvatsko domaćinstvo vojne simulacijske vježbe SEESIM 14 (South Easter Europe Simulation). Republika Bugarska bila je domaćin vježbe 2008. i 2012. godine, a za vježbu 2014. godine preuzet će, po novom modelu, ulogu do-predsjedatelja sedme po redu SEESIM vježbe.  

Bilateralne razgovore vodio je načelnik Sektora za obrambenu politiku i planiranje Tomo Radičević, a u razgovorima su sudjelovali i drugi predstavnici Sektora za obrambenu politiku MORH-a te predstavnici Glavnog stožera OS RH.

    Bilateralni razgovori ministarstava obrane Hrvatske i Bugarske

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/bilateralni-posjet-bugara/bilaterala_16052013_1.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/bilateralni-posjet-bugara/bilaterala_16052013_2.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/bilateralni-posjet-bugara/bilaterala_16052013_3.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/bilateralni-posjet-bugara/bilaterala_16052013_4.jpg


Vijesti