Najbolji vojnik i dočasnik ZzP-a za mjesec ožujak

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/vojnik_mjeseca_16042013_v.jpg

U Zapovjedništvu za potporu u ponedjeljak 15. travnja 2013. godine zapovjednik ZzP-a general bojnik Mate Ostović uručio je pohvale djelatnicima ZzP-a koji su proglašeni najboljim vojnikom i dočasnikom mjeseca ožujka.


Nadnarednica Sanja Sontor, pripadnica Opslužne bojne najbolja je dočasnica, a razvodnik Mijo Pavić iz Bojne za opskrbu najbolji je vojnik za mjesec ožujak.

Prilikom dodjele priznanja general bojnik Mate Ostović naglasio je 2013. godinu bitnom jer je proglašena „Godinom vojnika i dočasnika u OS RH“. Isto tako čestitao je pohvaljenima na priznanju koje su dobili kao najbolji vojnik i dočasnik Zapovjedništva za potporu. „Uvjeren sam da ćete svojim zalaganjem i radom potvrditi ovaj odabir te dokazati da ste jedni od najboljih, te da će vaš odabir kao najboljeg dočasnika i vojnika motivirati vaše kolege u postizanju vrhunskih rezultata koji su potrebni da bi se postalo najbolji“ rekao je general bojnik Mate Ostović.
Nadnarednica Sanja Sontor je tijekom mjeseca ožujka 2013. godine uz svoju temeljnu dužnost, Personalnog dočasnika, obnašala je i dužnost voditelja personalnog pododsjeka te je preuzela svu odgovornost za zadaće iz djelokruga rada Pododsjeka čime je pokazala da je kompententna i posjeduje znanja veća od rada na svom ustrojbenom mjestu.
Razvodnik Mijo Pavić obnaša dužnost strijelca (vodič pasa u sklopu stražarskog osiguranja u VSK „Hrvatski Ždral“ Doljani). Tijekom stražarske smjene koja traje sedam dana vodi brigu o izgledu „boksa“ gdje borave psi prije izlaska na mjesto obnašanja čuvarskog osiguranja. Također brine o ishrani, izgledu i veterinarskom zdravstvenom stanju osam pasa što iziskuje veliku požrtvovnost i ljubav prema životinjama čime se stječe puno povjerenje između psa i njegovog vodiča.

U nedostatku pripadnika i velikom broju zadaća stavljenih pred postrojbu razvodnik Mijo Pavić nakon sedmodnevnog angažiranja na stražarskoj službi, ostaje na poslu te se priključuje djelatnicima angažiranim na čišćenju tehničkog dijela VSK-a od drveća, granja i niskog raslinja.

Na dodjeli priznanja uz pripadnike Zapovjedništva ZzP-a sudjelovali su: načelnik stožera - zamjenik zapovjednika ZzP-a, načelnici odjela Zapovjedništva ZzP-a, zapovjednici i prvi dočasnici postrojbi ZzP-a.

    Najbolji vojnik i dočasnik ZzP-a za mjesec ožujak

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/najbolji-vojnik-i-doasnik-zzp-a-za-mjesec-oujak/vojnik_mjeseca_16042013_1.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/najbolji-vojnik-i-doasnik-zzp-a-za-mjesec-oujak/vojnik_mjeseca_16042013_2.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/najbolji-vojnik-i-doasnik-zzp-a-za-mjesec-oujak/vojnik_mjeseca_16042013_3.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/najbolji-vojnik-i-doasnik-zzp-a-za-mjesec-oujak/vojnik_mjeseca_16042013_4.jpg


Vijesti