16 medicinskih letova HRZ i PZO-a u prošlom tjednu

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/hml_23052016_v.jpg
Foto: Arhiva HRZ i PZO

Posade Eskadrile transportnih helikoptera 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane i Eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, tijekom proteklog tjedna bile su angažirane na 16 medicinskih letova i prevozile pacijente do bolnica u Splitu i Rijeci.

Helikopterima 91. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a, koji su stacionirani na otoku Krku, prevezeno je sedam pacijenata i to s otoka Lošinja, Raba i Cresa.

U istom tjednu, helikopteri 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a  izvršili su ukupno devet hitnih medicinskih letova kojima su prevezeni pacijenti s otoka Hvara, Šolte, Korčule, Brača i iz Dubrovnika. Tako je između ostalog, u subotu 21. svibnja 2016., helikopterom 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a prevezeno dvoje britanskih turista s otoka Korčule, a u nedjelju 22. svibnja 2016. je najprije s Korčule hitnim letom prevezeno jedno dijete, a potom nešto prije ponoći još jedno dijete iz Dubrovnika.

Od početka 2016. godine helikopteri HRZ i PZO su prevezli 182 pacijenta kojima je trebala hitna medicinska pomoć, a u čijoj je pratnji bilo 358 osoba. Za navedenu aktivnost posade helikoptera su provele preko 210 sati u zraku.



Vijesti