NATO Konferencija Strateških vojnih partnera u Zagrebu

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/logo_15062012_v.jpg

U organizaciji Savezničkog zapovjedništva za transformaciju NATO-a (Allied Command Transformation) i Ministarstva obrane RH, u utorak, 19. i srijedu, 20. lipnja 2012. godine, u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma (Gastro Globus), održat će se međunarodna Konferencija Strateških vojnih partnera, a koja će okupiti preko 200 sudionika, većinom razine načelnika glavnih stožera OS, iz oko 56 zemalja - država članica NATO-a, Partnerstva za mir, Mediteranskog dijaloga, Istanbulske inicijative za suradnju te inicijative Partners Across the Globe.

 


Tijekom konferencije razgovarat će se o zaključcima posljednjeg NATO summita u Chicagu, izgradnji sigurnosti i stabilnosti, kao i budućem razvoju partnerstva i zajedničkoj inicijativi u edukaciji, obuci i industriji.

Službeno otvorenje konferencije, na kojem će se okupljenim sudionicima obratiti načelnik GS OSRH general pukovnik Drago Lovrić, i, kako se očekuje, zapovjednik NATO Zapovjedništva za transformaciju general zbora Stephan Abrial, održat će se u utorak, 19. lipnja u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma (Gastro Globus), s početkom u 8,30 sati.  Početak konferencije otvoren je za predstavnike medija, dok je ostali dio Konferencije radni. Izjave za medije generala Lovrića i generala Abriala predviđene su  isti dan u 10,35 sati.

Konferenciji će, uz ostale uzvanike, također nazočiti i zamjenik zapovjednika Vojnog odbora NATO-a general pukovnik Walter Gaskin i predsjedavajući Vojnog odbora EU general Hakan Syrén.

Za medijsko praćenje službenog otvorenja Konferencije i izjave generala Lovrića i Abriala, potrebno je prijave poslati Samostalnoj službi za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a, na e-mail: infor@morh.hr, fax: 01/4832 905 najkasnije do ponedjeljka, 18. lipnja do 12 sati.

Pozivamo vas da medijski popratite navedeni događaj i dođete u Kongresnu dvoranu Zagrebačkog velesajma (Gastro Globus) u utorak, 19. lipnja najkasnije do 8,10 sati.

Akreditacije za predstavnike medija moći će se podići ispred Kongresne dvorane Zagrebačkog velesajma u utorak, 19. lipnja od 7,30 sati.

Osoba za kontakt je Emina Lišić, mob: 098/233 480.



Najave