Zapovjednik 19. HRVCON-a primio afganistanskog brigadira Samuiddina

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/afg_13062012_v.jpg

Zapovjednik 19. hrvatskog kontingenta (HRVCON) u operaciji ISAF brigadir Tomislav Galić primio je u utorak, 12. lipnja 2012. godine u Kabulu, zamjenika zapovjednika Treće brigade 209. korpusa Afganistanske nacionalne armije (ANA) brigadira Samuiddina.


Upravo tu brigadu, koja je smještena na sjeveru Afganistana mentoriraju pripadnici 19. HRVCON-a razmještenih u pet operativno mentorskih timova za vezu (OMLT).

Zapovjednik 19. HRVCON-a upoznao je brigadira Samuiddina sa životom i radom pripadnika OS RH u Afganistanu. "Mi smo mala zemlja sa relativno malim kontingentom u ovoj zemlji, ali ljudi s velikim srcem, s misijom i željom da pomognemo", rekao je brigadir Galić izrazivši zadovoljstvo što i afganistanska strana prepoznaje te težnje.

Brigadir Samuiddin zahvalio je pripadnicima 19. HRVCON-a na svim naporima i pomoći koju pružaju ANA-i, te razumijevanju koje pokazuju za afganistanski narod. "Napori hrvatskih mentora rezultiraju izgradnjom i jačanjem afganistanskih snaga sigurnosti. Zahvalni smo vam na toj pomoći", rekao je on osobito naglasivši doprinos hrvatskih mentora koji mentoriraju 1. i 4. bojnu Treće brigade. Također, zahvalio je brigadiru Galiću na prigodi da prvi put posjeti zapovjedništvo jednog kontingenta, a posebno što se radi o hrvatskom kontingentu s čijim pripadnicima blisko surađuje.

Susretu je nazočio i pukovnik Branko Tićac, mentor brigadira Samuiddina u Trećoj brigadi 209. korpusa ANA-e.



Priopćenja