Letačke aktivnosti OS RH i OS SAD u rujnu na području Istarske županije i vojnog poligona Slunj

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2024/06/2024-06-28-msap-1024x683.jpg
Foto: Arhiva MORH/ F. Klen

Tijekom letačkih aktivnosti može se očekivati buka uobičajena tijekom letova zrakoplova te molimo građane za strpljenje i razumijevanje

U okviru planiranih zajedničkih aktivnosti Oružanih snaga Republike Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država u razdoblju od 9. do 20. rujna 2024. provodit će se zajedničke letačke aktivnosti na području Istarske županije, odnosno području Kvarnera te vojnog poligona “Eugen Kvaternik”, Slunj.

Letačke aktivnosti će se provoditi svakodnevno, tijekom dana te noći do 23.00 sata, isključujući dane vikenda.

U aktivnostima će sudjelovati helikopteri Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Black Hawk UH-60M i Mi-171Sh koji će u navedenom razdoblju biti bazirani u vojarni “Hrvatski Branitelji Istre” u Puli, odnosno u Zračnoj luci Pula, helikopteri OS SAD-a HH-60G Pawe Hawk iz Aviana, Talijanska Republika te avion OS SAD HC-130J Hercules iz sastava Nacionalne garde New York, koji će biti baziran u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku Donjem.

Planirane zajedničke letačke aktivnosti provode se u cilju razmjene iskustva, zajedničkih uvježbavanja procedura traganja i spašavanja na moru te povećanja spremnosti i sposobnosti Oružanih snaga RH, odnosno Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u provedbi zadaća traganja i spašavanja vojnih zrakoplova na kopnu i vodi.

Obavještavamo građane da se tijekom provedbe navedenih aktivnosti očekuje buka uobičajena tijekom letova helikoptera i aviona te molimo građane za strpljenje i razumijevanje.

Objava Letačke aktivnosti OS RH i OS SAD u rujnu na području Istarske županije i vojnog poligona Slunj pojavila se prvi puta na MORH.



Najave