Ravnatelj VSOA i ravnatelj Centra izvrsnosti za OSINT potpisali Sporazum o suradnji

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2024/07/2024-07-22-vsoa-1-1024x683.jpg
Ravnatelj VSOA i ravnatelj Centra izvrsnosti za OSINT potpisali Sporazum o suradnji | Foto: VSOA

Kroz realizaciju projekata od zajedničkog interesa, VSOA i Centar izvrsnosti za OSINT pridonijet će unaprjeđenju obavještajnih sposobnosti, razvijanju doktrina te standardizaciji procedura

Ravnatelj Vojne sigurnosno-obavještajne agencije brigadni general Ivan Turkalj i ravnatelj Centra izvrsnosti za prikupljanje, obradu i analizu podataka iz otvorenih  izvora (Centar izvrsnosti za OSINT) Tomislav Dokman, potpisali su u petak 19. srpnja 2024. godine Sporazum o suradnji.

Potpisani sporazum će kroz razmjenu znanja i najboljih praksi pridonijeti jačanju obavještajnih kapaciteta obrambenog sustava Republike Hrvatske, posebice u području rastuće potrebe za brzom i učinkovitom eksploatacijom javno dostupnih  podataka potrebnih za pružanje kvalitetne analitičke potpore te prepoznavanje  prijetnji i izazova za nacionalnu sigurnost. Odluka o potpisivanju sporazuma utemeljena je na prepoznavanju Centra izvrsnosti za OSINT kao središta stručnosti i kolektivnih napora u poboljšavanju OSINT discipline.

Kroz realizaciju projekata od zajedničkog interesa, VSOA i Centar izvrsnosti za OSINT pridonijet će unaprjeđenju obavještajnih sposobnosti, razvijanju doktrina te standardizaciji procedura i metodologija na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Ravnatelj VSOA i ravnatelj Centra izvrsnosti za OSINT potpisali Sporazum o suradnji | Foto: VSOA

Objava Ravnatelj VSOA i ravnatelj Centra izvrsnosti za OSINT potpisali Sporazum o suradnji pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti