Započela specijalistička vojna obuka u Središtu za obuku pješaštva i oklopništva

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2024/05/2024-05-03-prvo-postrojavanje-1024x683.jpg
Započela specijalistička vojna obuka u Središtu za obuku pješaštva i oklopništva | Foto: SOPO/ ZOD

Tijekom sljedećih 12 tjedana vojnici i vojnikinje će na vojnom poligonu "Gašinci" pohađati obuku za tri vojno-stručne specijalnosti: streljačku, minobacačku i protuoklopnu

U Središtu za obuku pješaštva i oklopništva Zapovjedništva za obuku i doktrinu u četvrtak 2. svibnja 2024. godine započela je Specijalistička vojna obuka prvog ovogodišnjeg naraštaja vojnika koji se primaju u djelatnu vojnu službu.

Na vojni poligon “Gašinci” stiglo je 37 vojnika i 3 vojnikinje koji su se nakon uspješno završenog temeljnog vojnog osposobljavanja odlučili za vojnu karijeru te su preuzeli potrebnu borbenu opremu i potpisali svoje prve ugovore o vojničkoj službi.

Tijekom sljedećih 12 tjedana vojnici i vojnikinje će na vojnom poligonu “Gašinci” pohađati obuku za tri vojno-stručne specijalnosti: streljačku, mornaričko-desantnu i tenkovsku.

Obučavat će se za rad na sredstvima i oružjima na kojima će započeti svoju profesionalnu karijeru te će nakon završetka specijalističke obuke biti raspoređeni u postrojbe Hrvatske kopnene vojske i Hrvatske ratne mornarice.

Započela specijalistička vojna obuka u Središtu za obuku pješaštva i oklopništva | Foto: SOPO/ ZOD

Objava Započela specijalistička vojna obuka u Središtu za obuku pješaštva i oklopništva pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti