U sklopu priprema za NATO misiju Irak održano predavanje o islamskoj religiji i kulturi

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2024/04/2024-04-23-predavanje-o-islamu-1024x683.jpg
U sklopu priprema za NATO misiju Irak održano predavanje o islamskoj religiji i kulturi | Foto: MORH/ M. Ćosić

Predavanje o islamskoj religiji i kulturi za pripadnike 11. hrvatskog kontingenta u NATO misiji Irak (NATO Mission Irak – NMI) i kontingenta Operacije koalicijskih snaga "Operation Inherent Resolve" (OIR), koji se upućuje u NATO misiju Irak, održano je u Središtu za međunarodne vojne operacije "Josip Briški" u vojarni "Vitez Damir Martić" u Rakitju

U Središtu za međunarodne vojne operacije “Josip Briški”, u vojarni “Vitez Damir Martić” u Rakitju u ponedjeljak 22. travnja 2024. godine održano je predavanje za pripadnike 11. hrvatskog kontingenta koji se upućuju u NATO misiju Irak (NATO Mission Irak – NMI) i kontingenta operacije koalicijskih snaga “Operation Inherent Resolve” (OIR) 31. HRVCON-a, koji se upućuje u NATO misiju Irak.

Predavanje je održao voditelj Kabineta muftije i glavni koordinator za suradnju Islamske zajednice u Hrvatskoj i Ministarstva obrane Republike Hrvatske, Nermin ef. Botonjić.

Predavač Botonjić u predavanjima je obradio tri teme: Temelji islama, Sunitsko i šijitsko prakticiranje islama i Irak – religija i tradicija.

Na kraju predavanja efendiji Botonjiću i sudionicima predavanja, ispred Središta za međunarodne vojne operacije, obratio se bojnik Marjan Bolta, zahvalivši na sadržajnim i korisnim predavanjima koja su važan dio u pripremama naših pripadnika Oružanih snaga za odlazak u mirovne misije.

Objava U sklopu priprema za NATO misiju Irak održano predavanje o islamskoj religiji i kulturi pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti