U Središtu za borbenu obuku provedena obuka za osposobljavanje motritelja/nadziratelja

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2024/03/2024-03-22-motritelji-1024x683.jpg
U Središtu za borbenu obuku provedena obuka za osposobljavanje motritelja/nadziratelja | Foto: SBO/ M. Vuljanić

U Središtu za borbenu obuku Zapovjedništva za obuku i doktrinu "Fran Krsto Frankopan" na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" kod Slunja provedena je obuka za osposobljavanje motritelja/nadziratelja

U Središtu za borbenu obuku Zapovjedništva za obuku i doktrinu “Fran Krsto Frankopan” na vojnom poligonu “Eugen Kvaternik” Slunj kod Slunja od 15. do 22. ožujka 2024. provedene su druga i treća faza osposobljavanja motritelja/nadziratelja.

Na tečaju su sudjelovali časnici i dočasnici iz Gardijske mehanizirane brigade i Središta za borbenu obuku. Voditelj osposobljavanja bio je bojnik Ljubomir Gašparić, a instruktori su bili časnici i dočasnici iz Središta za borbenu obuku koji obnašaju dužnosti motritelja/nadziratelja.

Cilj tečaja je osposobiti polaznike za dužnost motritelja/nadziratelja u skladu s propisanim standardima te razviti sposobnost za pripremu, provedbu, praćenje i ocjenjivanje satnijskog tima u vježbama na zemljištu.

U prvoj fazi polaznici su uspješno svladali dva programska područja: Provedba vježbi u obuci te simulacijski sustav MILES IWS. Druga i treća faza obuke obuhvaćale su provedbu vježbi na zemljištu tijekom koje su polaznici uz nadzor mentora praktično primijenili usvojena znanja.

U Središtu za borbenu obuku provedena obuka za osposobljavanje motritelja/nadziratelja | Foto: SBO/ M. Vuljanić

Objava U Središtu za borbenu obuku provedena obuka za osposobljavanje motritelja/nadziratelja pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti