Pripadnici 13. HRVCON-a u Poljskoj sudjelovali na utrci sjećanja “Prokleti vojnici”

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2024/03/2024-03-03-pakleni-vojnici-grupna-1024x683.jpg
Pripadnici 13. HRVCON-a u Poljskoj sudjelovali na utrci sjećanja 'Prokleti vojnici'| Foto: 13. HRVCON/ M. Pavlović

Na 12. utrci "Prokleti vojnici" pripadnici 13. hrvatskog kontingenta osvojili su drugo i četvrto mjesto

Pripadnici 13. hrvatskog kontingenta koji se nalaze u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Republici Poljskoj (eFP – enhanced Forward Presence) sudjelovali su na utrci “Prokleti vojnici” koja se održala u nedjelju 3. ožujka 2024. godine u Gradskom parku grada Pisz u Poljskoj.

Zaklada Sloboda i Demokracija organizirala je ove godine 12. izdanje utrke od pet kilometara i 1963 metra u znak sjećanja na “Proklete vojnike”.

Glavni cilj utrke je odavanje počasti vojnicima poljskog antikomunističkog i antisovjetskog “podzemlja” koji su se od 1944. do 1963. godine odupirali “sovjetizaciji” Poljske i njezinom podčinjavanju SSSR-u.

Na navedenoj utrci sudjelovalo je osamdesetak natjecatelja i natjecateljica, od kojih pet pripadnika 13. HRVCON-a, pri čemu su troje pripadnika hrvatskog kontingenta, nadnarednik Goran Kovač, pozornik Matija Vincek i pozornica Matea Šimunić osvojili drugo i četvrto mjesto.

Nadnarednik Goran Kovač utrku je završio drugi, pozornik Matija Vincek četvrti, a pozornica Matea Šimunić u ženskoj konkurenciji osvojila je drugo mjesto.

Pripadnici 13. HRVCON-a u Poljskoj sudjelovali na utrci sjećanja ‘Prokleti vojnici’| Foto: 13. HRVCON/ M. Pavlović

 

Objava Pripadnici 13. HRVCON-a u Poljskoj sudjelovali na utrci sjećanja “Prokleti vojnici” pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti