Pripadnik 40. HRVCON-a proglašen za najboljeg dočasnika mjeseca u operaciji KFOR na Kosovu

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2024/03/2024-03-01-kfor-1024x683.jpg
Pripadnik 40. HRVCON-a proglašen za najboljeg dočasnika mjeseca u operaciji KFOR na Kosovu | Foto: OSRH

Desetnik Željko Kovačević proglašen je najboljim dočasnikom mjeseca zbog izvanrednog postupanja tijekom provedbe zadaće na osiguranju manastira Visoki Dečani

Pripadnik 40. hrvatskog kontingenta u operaciji potpore miru KFOR na Kosovu, desetnik Željko Kovačević proglašen je najboljim dočasnikom operacije KFOR za mjesec veljaču 2024. godine. Desetnik Kovačević pripadnik je Izvidničkog voda u Zapovjednoj satniji Tenkovske bojne “Kune” GOMBR, trenutačno raspoređen na dužnosti zapovjednika desetine u Manevarskoj satniji RC-W.

U području operacije KFOR svaki mjesec biraju se najbolji dočasnici i vojnici mjeseca koji su prepoznati po iznimnoj službi, vođenju i izvanrednim postignućima. Desetnik Željko Kovačević proglašen je najboljim dočasnikom mjeseca zbog izvanrednog postupanja tijekom provedbe zadaće na osiguranju manastira Visoki Dečani.

Priznanje za najboljeg dočasnika mjeseca veljače 2024. dodjelio mu je Prvi dočasnik KFOR-a Command Sergeant Major Cengiz Yilmaz. Na ceremoniji dodjele priznanja nazočili su Chief of Staff KFOR brigadni general John Bozichevic, zapovjednik 40. HRVCON KFOR brigadir Rajko Perić, te prvi dočasnik 40. HRVCON KFOR časnički namjesnik Zoran Jarni.

Ovo priznanje samo je jedna od mnogih potvrda je da je Hrvatska vojska ravnopravan NATO partner u multinacionalnom okruženju na koju se uvijek može računati.

Pripadnik 40. HRVCON-a proglašen za najboljeg dočasnika mjeseca u operaciji KFOR na Kosovu | Foto: OSRH

Objava Pripadnik 40. HRVCON-a proglašen za najboljeg dočasnika mjeseca u operaciji KFOR na Kosovu pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti