Završetak dragovoljnog vojnog osposobljavanja ročnika i vrhunskih sportaša u Požegi

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2022/09/dragovoljni-rocnici-oznaka-1024x683.jpg
Foto: Arhiva MORH

U Bojni za temeljnu vojnu obuku Središta za obuku pješaštva i oklopništva ZOD-a u Požegi završeno je dragovoljno vojno osposobljavanje 38. naraštaja ročnika i 15. naraštaja vrhunskih sportaša

U Bojni za temeljnu vojnu obuku Središta za obuku pješaštva i oklopništva ZOD-a, u Požegi je 20. srpnja 2023. završeno dragovoljno vojno osposobljavanje 38. naraštaja ročnika i 15. naraštaja vrhunskih sportaša.

Ukupno 55 ročnika, među kojima je 16 djevojaka uspješno je završilo osmotjednu obuku u vojarni “123. brigade HV” u Požegi i na vojnom vježbalištu “Glavica” i strelištu “Novo Selo”.

Obuka je započela 23. svibnja 2023., a njezinim uspješnim završetkom ročnici su stekli vojno-stručnu specijalnost strijelca pješaštva i time ispunili jedan od propisanih uvjeta za profesionalnu vojnu karijeru. Tako će stečene temeljne vojne vještine i znanja imati priliku nadograđivati u nastavku vojne karijere, gdje će moći ostvariti svoje ambicije u redovima Oružanih snaga RH.

Troje vrhunskih sportaša: skijaši Samuel Kolega i Leona Popović i boksačica Sara Beram, nakon obuke iz pješačkog naoružanja svoju obuku nastavili su u matičnim klubovima.

Objava Završetak dragovoljnog vojnog osposobljavanja ročnika i vrhunskih sportaša u Požegi pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti