Banožić o 10 godina Hrvatske u EU: Hrvatski branitelji doveli su nas do suštine europskih integracija

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2023/06/2023-07-01-foto-arhiva-1024x718.jpg
Banožić o 10 godina Hrvatske u EU: Hrvatski branitelji doveli su nas do suštine europskih integracija | Foto: Arhiva MORH/ J. Kopi

Kroz modernizaciju sposobnosti Hrvatske vojske izravno doprinosimo očuvanju mira, stabilnosti i prosperiteta Europske unije, poručuje ministar obrane Mario Banožić

Ministar obrane Mario Banožić uputio je u subotu 1. srpnja 2023. godine čestitku povodom obilježavanja 10. obljetnice članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji.

“Deseta godišnjica članstva u Europskoj uniji ponosna je obljetnica koja nas podsjeća kako smo unatoč izazovnom putu, Hrvatsku uspjeli dovesti do same suštine europskih integracija.

Osim što sudjelujemo u svim važnim procesima koji se tiču budućnosti Europske unije, što kroz sudjelovanje u Vijeću te svoje predstavnike u Europskoj komisiji, postajemo prepoznatljivi kao oni koji donose neke nove poglede i ideje, oni koji čine razliku i doprinose izgradnji snažnije i sigurnije Europe.

Današnji dan zato nas podsjeća na nepogrešivost vizije i ideje hrvatskog političkog vodstva na čelu s prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom da Hrvatska sjedne za stol europske obitelji, ali i sve hrvatske branitelje koji su u gotovo nemogućim okolnostima za vrijeme Domovinskog rata stvarali hrvatsku državu i borili se za slobodu našeg naroda.

Jasno je kako je Republika Hrvatska davno prepoznala vrijednosti pripadanja Europskoj uniji i upravo zato, na temelju vlastitog iskustva, danas smo najveći zagovaratelj europskih integracija za zemlje Zapadnog Balkana.

Zbog čega? Zato što želimo i trebamo sigurno i stabilno susjedstvo za sve naše građane.

Kroz modernizaciju sposobnosti naše Hrvatske vojske koju intenzivno provodimo, izravno doprinosimo očuvanju mira, stabilnosti i prosperiteta Europske unije, ali i područja naše regije i zato ostajemo trajno predani ovim ciljevima.

Na kraju, čestitam desetu godinu hrvatskog članstva u Europskoj uniji.

Vjerujem kako ćemo zajedno uspješno odgovoriti svim novim mogućnostima i izazovima koji stoje pred nama!”.

Objava Banožić o 10 godina Hrvatske u EU: Hrvatski branitelji doveli su nas do suštine europskih integracija pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja