Obilježena 20. obljetnica "Sokolova"

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/sokol_11102012_v.jpg

U vojarni u Našicama, danas 11. listopada 2012. godine obilježena je 20. obljetnica ustrojavanja 5. gardijske brigade "Sokolovi" i Dan 1. mehanizirane bojne "Sokolovi" Gardijske oklopno - mehanizirane brigade HKoV.


Tom prigodom nazočnima su se obratili zapovjednik Gardijske oklopno-mehanizirane brigade HKoV-a brigadir Siniša Jurković i zapovjednik 1. mehanizirane bojne "Sokolovi" bojnik Ivan Miloš koji su se osvrnuli na ratni put 5. gardijske brigade i njen doprinos u Domovinskom ratu kao i na nove okolnosti u kojima se pripadnici bojne i brigade danas dokazuju kao što su NATO vođena operacija ISAF te UN mirovne misije. Nakon svečanog postrojavanja održana su sportska natjecanja pripadnika Gardijske oklopno - mehanizirane brigade u malom nogometu, odbojci, stolnom tenisu, potezanju užeta.

U sklopu obilježavanja 20. obljetnice "Sokolova" u petak 5. listopada 2012. predstavnici 1. mehanizirane bojne "Sokolovi" Gombr-e položili su vijenac na spomen obilježje poginulim pripadnicima 5. gbr u vojarni "Bosut" u Vinkovcima.



Vijesti