Obljetnice Brigade i Bojne Gromovi u Krapini i Petrinji

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/05/default-570x300-gromovi.jpg

28. obljetnica 2. gardijske brigade Gromovi i 12. obljetnica 2. mehanizirane bojne Gromovi, u Krapini i Petrinji, 14.,15. i 17. svibnja

Objava Obljetnice Brigade i Bojne Gromovi u Krapini i Petrinji pojavila se prvi puta na MORH.

Svečano obilježavanje 28. obljetnice ustrojavanja 2. gardijske brigade Gromovi i 12. obljetnice ustrojavanja 2. mehanizirane bojne Gromovi Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske Oružanih snaga RH održat će se u Krapini i u Petrinji, 14.,15. i 17. svibnja 2019.

U sklopu svečanog obilježavanja u Krapini će 14. i 15. svibnja 2019. Na prostoru Šetališta hrvatskog narodnog preporoda biti izložen taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme Hrvatske vojske.
U srijedu, 15. svibnja 2019. u Krapini svečani program započet će polaganjem vijenaca na mjesnom groblju pokraj Centralnog križa, a u zgradi Pučkog otvorenog učilišta održat će se svečana akademija na kojoj je predviđeno predstavljanje poštanske marke 2. gbr Gromovi i nastup KUD-a Ilirici.

Također, planiran je i svečani mimohod pripadnika Hrvatske vojske i hrvatskih branitelja, ceremonijalni program Počasno-zaštitne bojne na Trgu Ljudevita Gaja te nastup akrobatske grupe Krila Oluje. Misa za sve poginule branitelje bit će služena u crkvi Svetog Nikole.

Za sve posjetitelje predviđena je podjela graha na igralištu Osnovne škole Ljudevita Gaja.

U Petrinji, u petak, 17. svibnja 2019. godine, u vojarni “Pukovnik Predrag Matanović” svečanost će započeti polaganjem vijenaca i misom u kapelici Svetog Ilije Gromovnika za sve poginule branitelje.
U sklopu središnje svečanosti obilježavanja obljetnice ustrojavanja 2. mehanizirane bojne Gromovi, novim pripadnicima Bojne dodijelit će se zelene beretke. Također, bit će otvorena spomen-soba 2. gardijske brigade Gromovi.

Objava Obljetnice Brigade i Bojne Gromovi u Krapini i Petrinji pojavila se prvi puta na MORH.



Stranica