Uručene NATO medalje pripadnicima Škole vojne policije ANA-e

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/afg_04092012_v.jpg

Na prigodnoj svečanosti u kampu Jullien u Kabulu, Afganistan, u petak 31. kolovoza 2012. godine zapovjednik 19. HRVCON-a brigadir Tomislav Galić uručio je NATO  medalje pripadnicima 4. vojnopolicijskog savjetničkog tima (MP TAT) u Školi vojne policije ANA-e.


Pored brigadira Galića svečanosti su nazočili zapovjednik 4. MP TAT-a brigadir Željko Akrap i zapovjednik Savjetničke skupine Nastavnog obučnog središta ANA-e latvijski brigadir Ivo Mogilnijs.

"Doprinositi stabilnosti i sigurnosti osobita je privilegija, časna zadaća koja se pruža vojnicima", naglasio je obraćajući se nazočnima brigadir Galić, koji se zahvalio brigadiru Željku Akrapu i njegovom timu na svim naporima koje su uložili da Škola Vojne policije ANA-e bude najuspješniji projekt A-5 inicijative. "Pokazali ste kako otvorenost i predanost regionalnoj suradnji, razvijanju dijaloga dovodi do vidljivih rezultata", naglasio je brigadir Galić.

Zahvaljujući se na izvrsnoj suradnji zapovjednik 4. MP TAT-a brigadir Željko Akrap istaknuo je kako je upravo motiviranost svih pripadnika tima iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Slovenije i Hrvatske doprinijela dostizanju visokih standarda po kojima je ova škola prepoznatljiva i o kojoj je u više navrata govorio i glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen.

Pored NATO medalja najuspješnijim pripadnicima 4. MP TAT-a dodijeljene su i pohvale zapovjednika 19. HRVCON-a i zapovjednika 4. MP TAT-a. Također, brigadir Akrap je dodijelio zahvalnicu brigadiru Ivi Mogilnijsu za izvrsnu suradnju u procesu uspostave sustava obuke u Školi vojne policije ANA-e.



Vijesti