Dan uvaženih gostiju MVV "Immediate response 12"

Ministar obrane RH Ante Kotromanović i načelnik Glavnog stožera OS RH, general pukovnik Drago Lovrić nazočit će Danu uvaženih gostiju međunarodne vojne vježbe "Immediate Response 12" na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" kraj Slunja u srijedu, 6. lipnja 2012., s početkom u 10 sati.


Također,  prezentacijskom dijelu vježbe "Immediate response 12" nazočit će i američki veleposlanik u RH James B. Foley i zapovjednik Zapovjedništva kopnenih snaga za Europu general pukovnik Mark P. Hertling.

Vježba "Immediate response" je dio združene obuke i vježbi Zapovjedništva američkih snaga za Europu - EUCOM (United States European Command) i Zapovjedništva kopnenih snaga za Europu (USAREUR -United States Army Europe).


Vježba se provodi s ciljem promicanja regionalne stabilnosti i sigurnosti te jačanja interoperabilnosti između članica NATO-a i partnerskih zemalja, a na vježbi sudjeluje više od 700 pripadnika oružanih snaga, većinom iz Republike Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država, te pripadnici OS Albanije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Slovenije i Srbije.

Pozivamo predstavnike medija da poprate navedeni događaj te dođu u srijedu, 6. lipnja 2012., na vojni poligon "Eugen Kvaternik" Slunj, najkasnije do 9,00 sati.

Molimo zainteresirane predstavnike medija da svoj dolazak najave Samostalnoj službi za odnose s javnošću i izdavaštvo na e-mail: infor@morh.hr ili na fax: 01/4832-905 najkasnije do utorka, 5. lipnja do 16,00 sati. Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija i broj mobitela.

Osoba za kontakt za navedeni događaj je časnik za odnose s javnošću HKoV-a, bojnik Jadranko Jambrec, mob: 099/5639 786.




Najave