Seminar "Antiterorističke operacije Obalne straže"

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/seminar_obalna_straza_01032013_v.jpg

U vojarni "Sveti Nikola" u Splitu, od 25. veljače do 1. ožujka 2013. godine, održan je seminar "Antiterorističke operacije Obalne straže" u organizaciji Hrvatske ratne mornarice i Obalne straža RH a u okviru aktivnosti bilateralne vojne suradnje s Obalnom stražom SAD-a.


Izaslanstvo Obalne straže SAD-a predvodio je časnik za bilateralne poslove u Uredu za obrambenu suradnju Obalne straže SAD-a bojnik Scot Wilcox, dok je u ulozi domaćina sa hrvatske strane bio zamjenik zapovjednika Obalne straže RH kapetan bojnog broda Milan Blažević. Uz pripadnike Obalne straže RH, seminaru su nazočili djelatnici Zapovjedništva Hrvatske ratne mornarice, Flotile HRM, Središta za obuku HRM te Bojne za specijalna djelovanja.

Na seminaru su obrađene teme vezane za antiterorističke operacije obalne straže, pomorske operacije u Republici Hrvatskoj, protuterorističke procjene, implementaciju mjera protiv terorizma, i drugo. Tom prilikom za sudionike seminara organiziran je obilazak brodova i vojarne, te plovidba brodom Obalne straže OB-03 "Cavtat" i neposredan obilazak područja odgovornosti Obalne straže RH.



Vijesti